Via Francigena Siena – Rome

Ik ben weer op weg
Al om vier uur gaat de wekker, want om 7.15 moet ik in het vliegtuig zitten naar Pisa. Ik ga de laatste twee weken lopen van de Via Francigena, van Siena naar Rome. Met de eerste metro en de eerste …
Siena
Nog een hele dag vrij in Siena. Het voelt dubbel. Aan de ene kant wil ik gewoon gaan lopen, aan de andere kant heb ik een rustdag nog wel nodig om wat te wennen en bij te komen. Siena heb …
Van Siena naar Monteroni d’Arbia
Ik ben al vroeg wakker. Ongeduldig om te gaan lopen. Het ‘ontbijt’ is echter pas om half acht, en aangezien ik ook niet zo ver hoef vandaag, wacht ik daar nog even op. Om kwart over acht ben ik toch …
Buenconvento
Als ik vroeg in de morgen wakker wordt, regent het buiten. Aangezien ik vandaag niet ver hoef telopen, draai ik me nog maar eens om. Misschienstopt het straks met regenen. Vanuit mijn kamer kijk ik op de heuvels waar de …
Bagno Vignoni
Een lange etappe vandaag, dus ik vertrek als de zon opkomt, rond half zeven. Als onderweg de zon opkomt kleurt alles eventjes helemaal goudroze, dan is het weer weg. De route loopt het eerste deel langs de weg, maar wel …
Radicofani
Ik start weer vroeg. De receptie is nog gesloten. Het ontbijt mis ik ook, maar ze hebben wat voor me klaar gemaakt om mee te nemen!   Als ik het kleine dorpje uit ben gaat het gelijk al vrij steil …
Lange baaldag
Vandaag was een beetje een baaldag. Na twee lange etappes was ik wel toe aan een beetje rust.De traditionele etappe van vandaag gaat echter 8 km lang over de Via Cassia, de doorgaande weg van Siena naar Rome. De routegids …
Bolsena
Vergeleken met de afgelopen dagen heb ik vandaag een ‘makkelijke’ etappe. Weinig hoogteverschil en slechts 23 km. Het weer werkt ook mee, want er hangt wat bewolking waardoor de zon niet zo heet is.   Ik begin wat later om …
Montefiascone
Ik sta op mijn gemak op. Ik heb vandaag geen haast. Het is maar 18 km, en ik kan vanaf twee uur inchecken. Op mijn gemak loop ik Bolsena uit. Gelijk met mij vertrekken nog drie pelgrims, waarvan ik er …
Viterbo
Vanaf mijn hotel in de hoofdstraat van Montefiasconi is het eerst helemaal naar de top van de berg, waar het kasteel van de pauzen staat. Gistermiddag had ik die klim ook al gemaakt, en ook toen was het pittig. En …
Vetralla
Het is een warme nacht. Ik lig te draaien in bed en kan de rust niet vinden. Het open raam geeft geen verkoeling. Uiteindelijk besluit ik om toch de airco aan te doen. Het is de meest stille airco die …
Sutri
Omdat gisteren weer zo warm was en de route vandaag bijna 25 km is, start ik vroeg. De ochtendlucht is nog fris, en de weg nog rustig. Het gaateerst omhoog. Gelukkig heel langzaam. Je ziet het bijna niet, totdat je …
Campagnano di Roma
Na het onweer van gisteravond lijkt de lucht wat opgefrist. Toch is het nog warm. Ik vertrek om half zeven in korte broek en heb het zeker niet koud. Ik loop eerst nog langs een Etruskische Necropolis, die ik gisteren …
La Storta
Ik heb het opgegeven dat het nog wat koeler wordt deze vakantie. Vandaag ging weer over de 30graden heen. Gelukkig was ik vroeg begonnen met lopen, dan is het een comfortabele 20 graden en is de zon nog niet zo …
Vaticaanmuseum en verhuizen
Ik check vanochtend uit bij het hotel. Gelukkig kan mijn tas nog even blijven staan. Om negen uur heb ik een bezoek asn het Vaticaanmuseum geboekt. Verzamelen voor de St. Pieter en dan metz’n allen achter het vlaggetje aan naar …
Oude stenen
Vandaag staat een dagje ruïnes bezoeken op de agenda. Ik kan kiezen, een half uur met de tram of een half uur lopen. Dan maar lekker lopen. Ik ben te vroeg bij het Colloseum. Het is nog niet open, maar …
Einde
Aan alles komt een eind. Zo ook aan jaren lopen naar Rome! En wat doe je dan op zo’n laatste dag in Rome. Nou, lopen! Niet echt natuurlijk, maar toch. Ik ga naar de San Giovanni in Laterno basiliek. Eer …