Vaticaanmuseum en verhuizen

Vaticaanmuseum en verhuizen

Ik check vanochtend uit bij het hotel. Gelukkig kan mijn tas nog even blijven staan. Om negen uur heb ik een bezoek asn het Vaticaanmuseum geboekt. Verzamelen voor de St. Pieter en dan metz’n allen achter het vlaggetje aan naar het museum. Nog best een stukje lopen, maar ik was weer blij met mijn ‘voordringkaartje’; wat een enorme rij! Wij liepen er langs en eenmaal binnen konden we verder ons eigen gang gaan. Maar wat ongelooflijk druk! Mijn eerste neiging was om gelijk weer naar buiten te gaan! Dit was niet leuk. Maargoed, ik ben er nu en wil dan ook wel wat zien. Het museum is te groot om bij alles stil te staan. Ik volg de standaard audiotour langs de verschillende zalen. Sommige stukken waren zo druk dater opstoppingen ontstonden!  Maar wat een indrukwekkende collectie. Ik wilde vooral de Romeinse beelden, de Etruskische sectie en de Sixtijnsekapel zien. Je merkt dat veel mensen alleen voor de kapel komen. Die nemen de kortste route er naartoe en slaan alle zalen over. Zelf kijk ik ook maar vluchtig naar de indrukwekkende 55! zalen moderne kunst, ondanks het feit dat bijna alle bekende schilders hier hangen! Het kost vandaag te veel energie om daar ook nog te gaan kijken.

De Sixtijnse kapel is zo vol dat er bijna niemand meer bij kan. Foto’s maken mag niet, maar het is wel indrukwekkend. Maar dat is het hele museum! En heel Rome! Het is zo’n overdaad aan kunst dat je er een beetje immuun voor wordt. En dat is wel jammer. Eigenlijk moet je af en toe een werkend gaan en dan een of twee dingen bekijken. Dan blijft het leuk! En met een retourvlucht voor 99 euro is dat ook nog best te doen! Binnen een paar uurtjes ben je er vanaf Rotterdam!

Veel eerder dan verwacht ben ik al klaar in het museum. Gelukkig kan ik vroeg terecht op mijn nieuwe adres in het centrum van Rome. Ik neem de trein en om een uur zit ik heerlijk in mijn appartementje. Ik besluit de wijk te verkennen met een stadswandeling. Dit is de ‘gezellige uitgaanswijk’waar het allemaal schijnt te gebeuren. Met kleinegezellige straatjes en leuke restaurantjes. De wandeling begint echter op een berg, dus ga ik weer omhoog! Van boven weer een mooi uitzicht.

Door de wijk loop ik terug. Het is inderdaad best leuk, maar ik had me er meer van voorgesteld. De overvolle of juist lege terrasjes nodigen me niet uit om even te gaan zitten. Ik neem dus een lokale specialiteit, een soort enorme nassibal met risotto en vlees, en ga lekker bij de fontein zitten. Onderweg zijn er nog wat mooie kerken te bezoeken, die ook weer indrukwekkend zijn. De route eindigt bij de rivier. Vanwaar ik terug naar ‘huis’ loop. Toch nog een half uur lopen! Aan het eind van de dag staat er weer 20 km op de teller! Hoezo lekker relaxen in Rome!

2 reacties

  1. Lahoma Friedman schreef:

    Loving the information on this web site, you have done outstanding job on the content.

  2. accountant schreef:

    Your style is so unique in comparison to other folks I’ve read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this site.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *