Oude stenen

Oude stenen

Vandaag staat een dagje ruïnes bezoeken op de agenda. Ik kan kiezen, een half uur met de tram of een half uur lopen. Dan maar lekker lopen. Ik ben te vroeg bij het Colloseum. Het is nog niet open, maar toch staat hier al een rij te wachten. Mijn ‘voordringrij’ is ook wat langer, maar gaat echter toch een stuk sneller.   Het Colloseum is indrukwekkend. Helaas kun je vanwege restauratie niet naar de het onderste niveau, maar er is nog genoeg te zien!

Daarna steek ik over naar de Palantin-heuvel. Dat is waar de keizers woonden. In een mooi park liggen de ruïnes. Een stuk rustiger hier dan in het Colloseum en ik kan op mijn gemak rondlopen en rondkijken. Het is ook enorm. Ik probeer me voor te stellen hoe dit vroeger was, dat kan niet anders dan een enorme rijkdom zijn geweest. Ik koop een boekje met reconstructies er in die toen en nu laten zien, erg leuk. En ja, ongelooflijk groot en rijk! Met overal marmer, water en tuinen. Niet voor te stellen! De heuvel loopt bijna naadloos over in het Romeinse forum. Dit was het politieke en religieuze centrum van het oude Rome. Met tempels en senaatsgebouwen. Even gaat het regenen, maar gelukkig niet lang en niet hard. Onder de bomen even schuilen is genoeg. Ook hier helpt mijn boekje een idee te vormen van de omvang. Het is toch lastig bedenken hoe iets er uit zag als er nu nog drie pilaren staan. Wat dat betreft hadden ze daar wel wat meer informatie over kunnen neerzetten. Maar dan koopt niemand natuurlijk die boekjes nog!

Er is veel te zien, en ik houd van oude stenen. Ik ben dus wel een tijdje zoet. Als ik alles gezien heb loop ik terug naar huis. Vanwege een concert in het Circus Maximus is de weg afgesloten. Door het omlopen kom ik wel langs de ingang. Ik heb nog wel tijd en ben benieuwd naar de virtual reality ervaring die ze hier hebben. Gewapend met een VR-bril loop ik rond. Op specifieke plekken moet je de bril opzetten en dan verrijst het Romeinse stadion in volle glorie. Je kunt gewoon rondkijken en dan beweegt het beeld  mee. Ik wordt er eerst wat misselijk van, maar het went. Je ziet de winkeltjes, de tribunes, en de wagenraces. Erg leuk!

Nu dan terug naar huis, maar via de Gelateria! Dat heb ik wel verdiend! Toch weer 20 km gelopen!   Net ingecheckt voor de vlucht van morgen. Aan alle vakanties komt een eind. Ik heb morgen echter nog de hele dag. Zo maar eens bedenken wat ik dan ga doen!

7 reacties

 1. Justin schreef:

  Hey there 🙂

  Your wordpress site is very sleek – hope you don’t mind me asking what theme you’re using?
  (and don’t mind if I steal it? :P)

  I just launched my site –also built in wordpress like yours– but the theme slows (!) the site down quite a bit.

  In case you have a minute, you can find it by searching for “royal cbd” on Google (would appreciate any feedback) – it’s still
  in the works.

  Keep up the good work– and hope you all take care of yourself during the coronavirus scare!

 2. Justin schreef:

  This is my first time go to see at here and i am genuinely
  impressed to read all at one place.

  P.S. If you have a minute, would love your feedback on my new website re-design. You can find it by searching for “royal cbd” – no sweat if you can’t.

  Keep up the good work!

 3. Royal CBD schreef:

  Very rapidly this site will be famous amid all blogging visitors,
  due to it’s good articles or reviews

 4. erjilo pterin schreef:

  I wanted to post a simple word to say thanks to you for the remarkable tactics you are posting on this website. My incredibly long internet look up has at the end of the day been rewarded with high-quality facts and strategies to exchange with my pals. I ‘d point out that many of us site visitors are truly fortunate to be in a fine place with very many awesome people with useful hints. I feel quite fortunate to have seen your website page and look forward to some more brilliant moments reading here. Thanks again for all the details.

 5. Gabriel schreef:

  Your style is really unique in comparison to other people I’ve read stuff from.
  I appreciate you for posting when you have the opportunity,
  Guess I’ll just book mark this web site.

 6. Jacqueline schreef:

  Hi to every single one, it’s truly a pleasant for me
  to pay a quick visit this web page, it contains precious Information.

 7. Hi, I check your blogs regularly. Your story-telling style
  is witty, keep it up!

  Here is my website – challenges.openideo.com

Reacties zijn gesloten.