Vetralla

Vetralla

Het is een warme nacht. Ik lig te draaien in bed en kan de rust niet vinden. Het open raam geeft geen verkoeling. Uiteindelijk besluit ik om toch de airco aan te doen. Het is de meest stille airco die ik ooit heb gehoord, en enigszins afgekoeld val ik in slaap. Om niet veel later wakker te wordenomdat het koud is 🙂 De airco stond op 26 graden! Mijn lichaam is al zo aan de warmte gewend, dat ik het snel koud krijg!   Over koud krijgen hoef ik me de volgende dag geen zorgen te maken. Volgens het weerbericht ishet niet warmste dag (30 graden), maar zo voelt het wel. Drukkend warm. Het eerste deel van de route is lekker in de schaduw tussen hoge rotswanden. De Etrusken hebben hier de weg uitgehakt, nog voordat de Romeinen kwamen. Daarna volgt een saai stuk langs de snelweg, gelukkig wel op een weg parallel daarvan.

Het is warm en er is geen enkele schaduw meer.Nadat de route de snelweg verlaat wordt het wel  weer mooi. Dit gebied staat bekend om zijn olijfolie en ik loop dan ook door oude olijfboomgaarden. De bomen zijn prachtig! Zeker de grote oude exemplaren. De olijven zijn nog niet klaar voor de oogst, maar je ziet ze duidelijk hangen. De temperatuur loopt hier echter nog hoger op! Vast goed voor de olijven, maar ik schiet hierdoor niet zo op. Uiteindelijk doe ik bijna vijf uur over 16 km! Maar goed, ik heb geen haast en met deze warmte gaat het nu eenmaal een tandje langzamer.

Rond een uur of een ben ik in Vetralla. Heg is even zoeken naar het huisje, maar ik heb het rijk weer voor mezelf. En een wasmachine om alles weer eens echt te wassen. Die handwasjes werken goed, maar kunnen niet tegen de wasmachine op. Vooral voor mijn sokken ideaal! En met deze warmte zo droog!   Als ik net binnen bent gaat het regenen. Even afwachten dan maar. De zon komt later weer door. De onweersbui heeft niet heel veel verkoeling gebracht, helaas! Naar buiten dan maar!   De supermarkt zit 100 meter verder, dus ik hoef niet ver te zoeken. Het dorp zelf heeft echt helemaal niks, dus trek ik mij terug in de tuin met wijn uit de supermarkt en mijn boek. Een relaxte middag zo. Heg enige nadeel is de drukke Via Cassia waar het huisje aan ligt. Opnieuw ben ik blij dat ik een paar dagen geleden niet langs de weg ben gaan lopen!

Één reactie

  1. Ilona Penkalski schreef:

    Hi there very nice web site!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds also…I’m satisfied to seek out so many helpful info right here in the put up, we’d like work out extra techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *