Sutri

Sutri

Omdat gisteren weer zo warm was en de route vandaag bijna 25 km is, start ik vroeg. De ochtendlucht is nog fris, en de weg nog rustig. Het gaateerst omhoog. Gelukkig heel langzaam. Je ziet het bijna niet, totdat je je afvraagt waarom het zo vermoeiend is! Al snel duikt de route een bos in. Dat is helemaal fijn. Schaduw en frisse lucht! Hetloopt zo heerlijk. Dat heb ik afgelopen week een beetje gemist, lopen zonder dat het erg veel moeite kost, zelfs als het omhoog gaat.   Het bos maakt plaats voor boomgaarden vol hazelnootbomen. De noten zijn nog niet geoogst en hangen overal nog in de bomen. Je loopt echt dwars door de boomgaarden heen. Het loopt ookhier weer heerlijk! Het groen om me heen doet me ook goed!

Ik probeer een hazelnoot die op de grond ligt. Die is inderdaad erg lekker! Nu snap ik al die hazelnootpasta die hier als typisch lokale lekkernij wordt verkocht. Helaas te zwaar om mee te sjouwen. Wel haal ik in Sutra een zak noten. Ze smakenook echt naar hazelnootpasta!   Midden in de boomgaarden staan ineens twee oude torens. Het zijn oude Romeinse graven en een deel van een oud klooster. Heel vreemd zo midden tussen de bomen op een ‘akker’.

Ik loop door naar Capranica, waar ik verplicht even moet pauzeren omdat een processie over de route loopt. Wel leuk om te zien! Na het stadje duikt de route onverwacht een bosin. Zo’n bos dat nog ‘wild’ is en avontuurlijk. Metbeekjes, en omgevallen bomen en klauterpaadjes. Dat had ik hier dus helemaal niet verwacht! Het maakt de laatste kilometers wel leuk. Je moetzo opletten en er is zo veel te zien, dat je geen tijd hebt om moe te worden. Bovendien volgt de route een beekje naar beneden! Voor het avontuurlijke element hebben ze ook nog wat hindernissen op het pad gelegd als omgevallen bomen. Je moet zelfs onder een boom door een bruggetje over! Niet handig met een rugzak, maar het lukt!

Aan de voet van de rots waar Sutri op ligt kun je snel naar Sutri of via de archeologische route. Er bevinden zich hier Etruskische graven ene en oud amfitheater. Ik kies dus voor het laatste!

Mijn appartementje in Sutri is ook weer bijzonder. Het lijkt tegen de rots aangebouwd. De ingang is op straatniveau, maar de slaapkamer naar beneden. Het is er ook koud zoals in een grot en alleen aan de voorkant zijn ramen. Vanuit het raam  kijk je een geel eind naar beneden, terwijl ik er vanaf de straat in ging! Airco is hier dus niet nodig. Het lijkt toch ook eindelijk wel wat af te koelen. Na een enorme onweersbui is het nu echt een stuk koeler. We gaan het morgen zien!

Één reactie

  1. Brianna Laurino schreef:

    I’m still learning from you, as I’m trying to achieve my goals. I absolutely love reading all that is written on your site.Keep the tips coming. I loved it!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *