Ik ben weer op weg

Ik ben weer op weg

Al om vier uur gaat de wekker, want om 7.15 moet ik in het vliegtuig zitten naar Pisa. Ik ga de laatste twee weken lopen van de Via Francigena, van Siena naar Rome. Met de eerste metro en de eerste bus naar het vliegveld in Rotterdam. Het is nog vakantietijd, dus druk, maar alles gaat nog redelijk snel. Al om negen uur sta ik in Pisa. Nog wel wat beduusd en nog niet helemaal wakker!

Vanuit Pisa is het nog twee uur met de trein naar Siena, met een keer overstappen. Het landschap is gelijk typisch Toscaans en ik blij naar buiten kijken, zodat het hopelijk tot me doordringt dat ik echt in Italië ben. Af en toe vallen mijn ogen echter dicht. Ik ben best moe van de afgelopen drukke weken en het midden in de nacht opstaan! Gelukkig gaat ook deze reis voorspoedig en al om twaalf uur sta ik bij het hotel. Mijn kamer is pas over eenbuurtje klaar, dus besluit ik eerst te lunchen. Ik kies een gezellig restaurant in een klein steegje waar ik risotto met een wijntje bestel. En een lekker toetje! Na het eten is de kamer klaar en houd ik nog maar even een siësta.

Verkwikt wordt ik weer wakker en loop een rondje door de stad. Natuurlijk loop ik even langs het beroemde Plaza del Campo.

Daarna volg ik de bordjes naar een prachtige kerk. De rust in de kerk is fijn na al het gereis, en ik blijf even zitten.

Daarna dwaal ik nog wat rond, maar ga al snel naar het hotel terug om wat te eten. Ik had nog wat van huis meegenomen, wat ik heb aangevuld met een potje lokale pastasaus. Dat smaakt prima. Vanavond even tot rust komen en vroeg naar bed!

Helaas laden de foto’s niet op, dus ik ga even kijken of ik dat nog kan verbeteren!