Via Francigena Lucca – Siena

Even landen in Lucca
Gisteravond (zaterdag) laat landde mijn vliegtuig in Pisa. Omdat ik zo ‘s avonds laat niet door wilde reizen, heb ik een nachtje in Pisa geslapen. Vandaag had ik nog ‘vrij’ gepland, dus als je dan in Pisa bent toch maar …
Weer even inkomen
Ik had ontzettend veel zin om weer te gaan lopen, maar toch is zo’n eerste dag weer spannend. Dat ligt denk ik vooral aan mij. Ik vraag me namelijk iedere keer weer af of ik het wel ga halen (nog …
Relaxdag
De herberg zat inderdaad vol. De meesten lopen vandaag de 30 km naar Dan Miniato. Ik heb er voor gekozen te slapen in het hostel in de oude Medicibrug, dat ongeveer halverwege de route ligt. Ik heb dus geen haast. …
Meer en meer Toscane
Ik blijf vannacht alleen op de enorme zaal in de oude Medicibrug. Aan de andere kant, waarschijnlijk in net zo’n grote zaal, slaapt nog een man. Maar die heb ik niet echt gesproken. Het is dus lekker rustig en ik …
Pittig dagje
Als ik rond negen uur vertrek is het bewolkt. Aan de straat te zien heeft het vannacht geregend. Ondanks dat het bewolkt is, is het warm, klam en vochtig. Alleen van de lucht wordt je al nat! Na het dorp …
Ziek in San Gimignano
Heerlijk geslapen in mijn B&B. Vanochtend geen pelgrims die me wakker maakten, maar vuilnismannen. Tja, het is dus altijd wat! Vandaag begon voorspoedig! De zon scheen en de route was prachtig. Het liep vandaag weer door de heuvels, maar dit …
Toch nog ziek
Ik voel me vanochtend nog slap, maar wel een stuk beter. In de avond leek het wat beter te gaan en ben ik naar de supermarkt gelopen om wat eten te halen. Zo zie ik ook nog wat van San …
Toerist in Sienna
Gisteravond heb ik vanaf een uur of vijf geslapen. Nog niet helemaal in orde denk ik. Ik besluit dan ook om niet meer te gaan lopen dit jaar. Als dat tenminste kan. In Abbadia a Isola komt op zondag geen …
Terug naar huis
Vanochtend had ik nog de hele dag in Siena. Ik heb nog een rondwandeling door de stad gemaakt met een audiogids die ik van internet had gehaald. Dat was best leuk om te doen. Zo leer je nog eens wat …