Even landen in Lucca

Even landen in Lucca

Gisteravond (zaterdag) laat landde mijn vliegtuig in Pisa. Omdat ik zo ‘s avonds laat niet door wilde reizen, heb ik een nachtje in Pisa geslapen. Vandaag had ik nog ‘vrij’ gepland, dus als je dan in Pisa bent toch maar even die scheve toren bekijken. In het echt is ie indrukwekkender dan op de foto’s. De stad verder vond ik niet zo bijzonder, dus om een uur neem ik trein naar Lucca.

In Lucca ben ik vorig jaar nog een paar dagen gebleven. Het voelde weer als thuis komen! Wat een heerlijke stad. Ondanks de vele toeristen heeft het zijn eigenheid weten te behouden. Ik volg de Via Francegina door de stad om te kijken waar ik deze morgen kan oppakken. Onderweg natuurlijk een ijsje gegeten, want daar kun je hier niet om heen. Op iedere straathoek zit wel een gelateria! Mijn hotelletje is prima en snel gevonden. Ik doe wat inkopen voor onderweg. Vlakbij het hotel is een marktje met streekproducten. Ook lekker voor onderweg. Heerlijke koekjes, die veel energie geven. Die tas wordt zo misschien wel wat zwaar, maar goed. Dat eten gaat wel op. Alle andere verleidelijke souveniertjes laat ik wijselijk liggen!

Eind van de middag krijg ik honger. Veel gegeten heb ik vandaag nog niet. Omdat zes uur hier echt te vroeg is om te eten, loop ik nog een rondje over de stadsmuur. Het is druk op de muur. De vele toeristen hebben plaats gemaakt voor joggers en Italiaanse families. Het weer is nog heerlijk. Voorlopig klopt de voorspelling van een week geleden (veel regen) niet, en worden de vooruitzichten steeds beter.

Als ik om zeven uur ga eten, ben ik nog de enige in het restaurant. Geen probleem. Lekker rustig en snelle bediening. De pizza’s zoals ze die hier in Italië maken, heb je in Nederland toch niet. Of zal het de entourage zijn die ze zo lekker maakt?! Om half acht loopt het restaurant vol met grote Italiaanse families en vrienden. Voor mij tijd om terug te gaan naar het hotel en me voor te bereiden op morgen. Te lang en te laat eten helpen niet voor een frisse start morgenochtend! Ik kan niet wachten om weer te gaan lopen. Vandaag kwam ik twee pelgrims tegen die in Lucca aan kwamen lopen. Bijna jaloers dat ze al op weg waren keek ik ze na. Morgen mag ik ook weer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *