Lucca – Rotterdam

Lucca – Rotterdam

De echt laatste dag is aangebroken. Als ik wakker word realiseer ik me dat ik vanavond weer in mijn eigen bed lig. Lekker, maar ook altijd jammer als een vakantie is afgelopen. Toch ben ik er ook wel weer aan toe om iets anders te doen.

Het is hier wederom prachtig weer. Ook wat dat betreft heb ik deze vakantie niet te klagen gehad. Het heeft nooit echt hele dagen geregend. En behalve in de bergen was het overal 20 graden! Met ook uitschieters omhoog!

De laatste dag wil ik nog naar het Puccini-huis. Dit is zijn geboortehuis en hij heeft er zelf ook nog lang gewoond. Het huis is een ‘gewoon’ appartement, waar ook andere mensen wonen. Gewoon aanbellen dus en met de trap omhoog. Ik vond het vooral leuk om te zien hoe mensen in de 19e eeuw daar leefden.

Daarna nog een rondje door de stad op souveniersjacht. Vervolgens moeten al deze souveniertjes ook nog in mijn tas worden gepropt. Gelukkig lukt dat aardig. Het laatste beetje kan wel in de handbagage.

Ik check de bus naar het vliegveld nog even en ga dan wat eten. De vraag is hoe laat ik de bus neem. Ik vlieg pas om acht uur, dus ik heb lang geen haast. Maar als ik naar huis moet, dan ga ik op een bepaald moment liever gewoon weg. Dus nu ben ik toch wel vroeg op het vliegveld. Inchecken kon al wel, dus zo vroeg was ik ook niet. Nu dus wachten. Vakantie voorbij, want het vliegveld voelt niet meer als vakantie. Leuke tijd gehad, met ups en downs (letterlijk en figuurlijk) en veel te overdenken voor volgend jaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *