Lucca – Lucca 16 km 47 verdiepingen

Lucca – Lucca 16 km 47 verdiepingen

En dat noem ik dan een rustdag! Maar goed. op je slippers een beetje rondlopen en ijsjes en pizza eten is niet heel zwaar. En geen 16 kilo op mijn rug maakt ook heel veel uit. Het laat wel weer zien hoe veel je op en dag ongemerkt loopt!

Ik begin de dag toch maar met een wandeling over de stadsmuren van Lucca. Na een stuk taart en koffie als ontbijt. Wat in Italie niet eens heel vreemd is. Een koffie die hier wel ineens drie keer zo duur is als de rest van de vakantie! Onder de stadsmuur zit een Via Francigena museum. In de ‘kelders’ hebben ze een mooie audio-visuele presentatie over de Via in de Middeleeuwen. De rest van het museum is niet zo groot, maar ze hebben veel video’s over alle delen van de route. Ongemerkt zit ik dus al snel twee uur van alles te bekijken! Vooral het voorproefje naar volgend jaar maakte me wel weer enthousiast. Terugkijkend op de route en dat allemaal nog eens op een rijtje gezet, heb ik ook deze vakantie veel gezien en gedaan! Niet altijd even leuk, maar die minder leuke dingen zullen vervagen. In de presentatie waren die er natuurlijk uit geknipt, en dan ziet wat ik gedaan heb er ook fantastisch uit! Volgend jaar dus verder! Dan komen ook de ‘bekende’ en meer toeristische plaatsen. Ik ben er nog niet uit hoe ik dat zou willen doen. Vandaag de toerist zijn was leuk, maar voelt totaal anders dan de ‘pelgrim’ zijn. Allebei tegelijk klopt voor mij niet. Me verdiepen in een plaats en de geschiedenis past goed, dus misschien moet ik het daar maar bij houden. Ik heb een jaar om na te denken wat ik precies zou willen.

Vandaag was dus dubbel. Erg leuk, maar niet helemaal in hetzelfde gevoel als het lopen. Ik heb de stad bekeken. Gewinkeld, gegeten en torens beklommen en natuurlijk kerken bezocht! Van boven was goed te zien waar we vandaan zijn gekomen en de route volgend jaar weer heen gaat. Het zijn zo uit de verte toch best imposante bergen, dus dat het af en toe best zwaar was is niet zo gek! Onder de kerk lagen opgravingen van meerdere beschavingen. Beginnend met de Romeinen. Ik vond het prachtig, van oude stenen word ik altijd blij! Geen idee waar dat vandaan komt. Ik loop dus best lang in de kerk rond. In dezelfde kerk is vanavond een Puccini- concert. Die is namelijk in Lucca geboren. Het lijkt mij wel bijzonder, zo in de kerk en dus koop ik een kaartje. De Australiƫrs zijn ook nog in de stad, en we drinken nog wat op de afloop van de vakantie, voordat het concert begint. Zij lopen nog twee dagen verder, en komen dan ook volgend jaar weer terug!

Het concert is echt prachtig. Dat moet ik thuis toch ook vaker doen! Liefhebbers kunnen zich melden, want ik geloof niet dat Dimitri dit wat vindt. Het concert was een uur, waarbij twee zangers begeleid door een piano verschillende nummers uit de opera’s van Puccini speelden. Met de entourage van de kerk erbij was het echt kippenvel en tranen in de ogen! Daarna lekker gegeten, en dan nu echt de laatste nacht. Morgen lig ik weer in mijn eigen bed. Ook wel weer lekker! Ik vlieg echter pas om acht uur in de avond, en heb dus nog wat tijd te besteden morgen overdag. Ik denk dan toch het Puccini-huis en museum te gaan bezoeken. Maar nu eerst lekker slapen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *