Via Francigena Cisa Pas – Lucca

Cisa Pas – Pontremoli 24 km
Mijn kamer in het hostel is boven de eetkamer. Ik denk dat dat de reden is waarom het niet zo erg koud is als ik naar bef ga. Dat wordt later in de nacht wel anders. Mijn mummieslaapzak komt goed …
Pontremoli – Aulla 32 km
Ik sta vroeg op, want er staat 32 km op het programma. En dat na de etappe van gisteren! Mijn benen en knieĆ«n zijn nog stijf. Gelukkig is de route vandaag wel lang, maar weinig klimmen en dalen. Het gaat …
Aulla – Sarzana 20 km
Als ik vanochtend wakker wordt, zijn mijn benen weer redelijk de oude. Ik kan weer normaal trappenlopen en de stijfheid is weg. Op een ding na: ik heb me gisteren blijkbaar verstapt. Ik weet dat ik op een steen stond …
Sarzana – Avenza 17 km
Vanochtend lekker uitgeslapen. Er staat een korte etappe op het programma. Mijn been lijkt redelijk hersteld, tenminste totdat ik mijn schoenen aan doe. Dat doet toch nog wel aardig zeer. Het lijkt alsof de druk van mijn schoen het verergert. …
Avenza – Massa 13 km
Vandaag nog een dagje rustig aan voor mijn been. Het voelt gelukkig al beter. Nog wel gevoelig met lopen, maar een stuk minder pijnlijk dan gisteren. Ik ga eerst ontbijten bij het cafeetje op de hoek. Pelgrims hoeven hier niet …
Massa – Camaiore 26 km
Ik vertrek bijtijds, want vandaag is weer een 'volledige' wandeldag. Mijn been is nog niet over. Het is nog ongeveer hetzelfde als gisteren, maar wel goed mee te lopen. De route gaat het eerste deel langs een drukke weg, maar …
Camaiore -Lucca 23 km
De laatste dag lopen. Het geeft toch weer een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het wel weer genoeg, aan de andere kant ben ik nu zo dichtbij en wil ik gewoon doorlopen. Maar eerst vandaag nog. De dag …
Lucca – Lucca 16 km 47 verdiepingen
En dat noem ik dan een rustdag! Maar goed. op je slippers een beetje rondlopen en ijsjes en pizza eten is niet heel zwaar. En geen 16 kilo op mijn rug maakt ook heel veel uit. Het laat wel weer …
Lucca – Rotterdam
De echt laatste dag is aangebroken. Als ik wakker word realiseer ik me dat ik vanavond weer in mijn eigen bed lig. Lekker, maar ook altijd jammer als een vakantie is afgelopen. Toch ben ik er ook wel weer aan …