Via Francigena Aosta – Cisa Pas

Aosta
Al vroeg gaat de wekker, want ik vlieg om half tien naar Turijn. Afscheid nemen van Dim is toch weer moeilijk. Ik ben toch vier weken weg! De vlucht gaat voorspoedig. We hebben goed zicht op de Alpen, die ik …
Aosta-Chatillon 28 Km
Ik sta bijtijds op, maar hen geen zin om me te haasten. Ik verwacht vsndaag een lange en zware dag, dus ik neem een uitgebreid ontbijt. Gebakken eieren met kaas en spek! Ik neem ook een stuk van de zelfgebakken …
Chatillon-Verres 22 km
Als ik wakker wordt voel k me prima. Weinig last nog van het eten en de wijn van gisteravond. Het hotel heeft geen ontbijt, maar er is al een barretje open. Ik twijfel of ik stop voor koffie, maar besluit …
Verres – Pont St. Martin 15 km
In het hostel komt na mijn nog een Italiaan die op de fiets de andere kant op gaat. We eten samen in het hostel, waarna ik vroeg naar bed ga. Ondanks dat is De nacht kort. Ik ben moe, dus …
Pont St. Martin – Ivrea 23 km
Ik voel me in de ochtend een stuk beter. Alleen mijn rugzak is wel erg zwaar. Maar goed, ik heb dan ook extra water (want steeds op) en extra eten (want alleen wat ik niet mag hebben of helemaal niks) …
Ivrea -Piveronne 16 km
Ja, met zulke afstanden per dag is het nog ver naar Rome šŸ˜‰ Ik volg echter het officiĆ«le Via Francigenaboekje en die nemen af en toe een rustdag. Ik geniet ju dus van een vrije middag in de herberg van …
Piveronne – Santhia 22 km
Nou, heb ik net een prachtig verhaal geschreven, druk ik op de verkeerde knop en is het weg. Ik lan dus weer opnieuw beginnen. Als het hier en daar wat kortaf is, dan weten jullie hoe dat komt. Vannacht heeft …
Santhia – Vercelli 26 km
's Nachts wordt ik wakker van de regen. Het gaat aardig te keer. Oh jee, als we dat morgen maar niet hebben. We zijn inmiddels met vier pelgrims hier, en houden allen nauwlettend het weer in de gaten. Mijn vader …
Vercelli – Mortara 32km
Vandaag dag twee over de Po-vlakte en het is wederom bewolkt. Met vier andere pelgrims is er ontbijt in het hostel. Ik eet mijn eigen meegebrachte havermout, met voor de smaak wat jam erin. We wassen even af en gaan …
Mortara – Garlasco 20 km
Doordat ik gistermiddag besloten heb om door te lopen, liepen Bert en ik ook vandaag weer gelijk op. Het ontbijt in het hotel was inclusief, en bleek een croissantje, kop koffie, glaasje water en een pakje sap te zijn. En …
Galasco – Pavia 26 km
De kermis is nog tot laat bezig, maar daarna slaap ik best goed. Om kwart voor zeven 's ochtends vindt de kerk naast het Ostello dat iedereen wakker moet worden en begint enthousiast de klokken te luiden. Wakker worden dus. …
Pavia- Santa Cristina e Bissone 28 km
Afgelopen nacht was wat vreemd. In het hostel zaten eigenlijk alleen studenten, en die tijd ligt al weer even achter me. Ze waren allemaal hartstikke lief, maar ik voelde me toch niet helemaal op z'n plaatst. Toch heb ik geluk …
Santa Cristina – Orio Litta 16 km
Vandaag een gemakkelijke etappe. Dit komt omdat de route morgen de Po oversteekt met de veerpont, en er tussentijds weinig mogelijkheden zijn om te stoppen. Dus vandaag lopen we eigenlijk allemaal naar Orio Litta. De route is mooi. Weinig asfalt …
Orio Litta – Piacenza 26 km
Iedereen is al vroeg op weg, want om negen uur moeten we bij de boot zijn. Het lijkt een stralende dag te worden. Op weg naar de boot door (waarschijnlijk) de laatste rijstvelden, zien we in verte de Apennijnen liggen, …
Piacenza – Fiorenzuola d’Arda 24 km
Ik had verwacht om zeven uur gewekt te worden door de kerkklok op het dak. Gelukkig was ik al wakker en begon de klok pas om half acht! Het lijkt me geen fijne wekker! Op mijn gemak opstaan dus en …
Fiorenzuola – Fidenza 23 km
Ik sta op mijn gemak op, want ik hoef niet te wachten tot de badkamer vrij is en ook niet ver te lopen vandaag. Het is heerlijk weer. Een zonnetje, maar niet te warm en een frisse wind. Helaas gaat …
Fidenza – Medesano 22 km
De zon schijnt volop als we uit het hostel vertrekken. Ik ga als laatste weg. Ik heb deze etappe opgeknipt, omdat ik 34 km in de heuvels niet echt zag zitten. Het had gekund, maar leuk is het dan niet …
Medesano – Sivizano 22 km
De Italiaan is al vroeg weg. Ik doe weer rustig aan. Ik ben moe. Misschien door de regen of door de nieuwe heuvels, maar het is lekker even niet zo ver te hoeven. Als ik op weg ga, regent het …
Sivizano – Cassio 16 km
Om zes uur begint de kerkklok naast het hostel enthousiast te luiden. Geen idee waarom. Misschien moet iedereen hier om zes uur gewoon opstaan. Ik was al wakker. Omdat ik meestal vroeg slaap, ben ik vaak om vijf uur al …
Cassio – Cisa Pas 20 km
Vannacht onrustig geslapen. Mijn benen waren de klim van gisteren nog niet vergeten en erg onrustig. Wat ontspanningsoefeningen hielpen wel, en de volgende ochtend was er niks meer aan de hand. Maar goed ook, want vandaag ga ik over het …