Via Francigena Besancon – Aosta

Change of Plans
Nou, een slecht begin van de vakantie. Onderweg naar St Hippolyte bekroop me al het gevoel dat er iets niet helemaal goed ging. Het was wel erg dichtbij de plaats waar we vorig begonnen, en niet waar we eindigden. Oh …
De eerste kilometers op de Via Francigena
De nacht in St Hipolyte is kort. Bussen rijden vroeg in de ochtend, en daarna pas weer om 13.00 uur. Dus neem ik de bus van kwart voor zeven. De treinen sluiten snel aan en voor de middag ben ik …
Over oude spoorlijnen
Ik heb aan een stuk door geslapen tot zeven uur vanochtend. Dat is lang geleden, ik was zeker moe! Om acht uur ontbijt en rond een uur of negen word ik terug gebracht naar mijn eindpunt van gisteren. We nemen …
Hitte en nog meer oude spoorlijnen
De planning voor vandaag is slechts 14 km, dus hoef ik me niet te haasten. Rustig ontbijten, douchen, nog even internetten en inpakken. Rond tien uur sta ik klaar en zonder een stap te verzetten loopt het zweet al over …
De Monsteretappe
Iedere wandelvakantie heeft er een: een Monsteretappe. Zo'n etappe waar je tegenop ziet en die je liefst wat had ingekort, maar dat kan dan weer niet. Mijn Monsteretappe voor deze vakantie was vandaag. Volgens Francis van de pelgrimsopvang ook een …
Vermoeiende oude spoorlijnen
Als ik vanochtend wakker wordt voel ik me best OK. De spierpijn valt mee, alleen bij trapjes protesteren mijn benen een beetje. Vol goede moed ga ik op weg. Eerst snel de stad uit. Ik volg een mooie route langs …
Naar Zwitserland
De route die ik volg is een interpretatie van de Via Francigena. De 'echte' route wordt in grote lijnen gevolgd, maar de route die ik volg verkiest soms mooiere of kortere wegen. Op zich is dat niet erg, maar het …
Aan het meer van Genève
Vlak voordat de zon boven de heuvels verschijnt sta ik op. Ontbijten, aankleden, inpakken en vertrekken. Als ik bepakt en bezakt klaar sta laat de zon zich even zien, nog rood boven de bergen. De rest van de ochtend is …
Vrije dag
Doordat mijn route is aangepast heb ik een dag over. Lausanne leek me een mooie plek om een dagje uit te rusten. Het is ongeveer halverwege de vakantie en na een lange dag als gisteren kan ik wel wat rust …
Regen in de wijngaarden
Ik heb slecht geslapen. Gisteravond was er nog live-muziek in het restaurant bij de camping. Hoe later het werd, hoe harder en hoe slechter. Maar goed, zo te horen waren er genoeg mensen die het wel leuk vonden. Vanochtend rond …
Mondaine boulevards
Het hotelletje is vannacht goed bevallen. Heerlijk om weer eens uitgestrekt te liggen (een mummieslaapzak heeft zijn beperkingen) en een eigen toilet te hebben. Jammer dat ze 's ochtends om half zeven de straat gaan schoonmaken onder mijn raam. Het …
Niet zoals gepland
Tot nog toe gaan weinig dagen zoals ik gepland had. Gelukkig komt het uiteindelijk altijd goed, maar soms zou het fijn zijn als iets gaat zoals verwacht. Vandaag was dus ook weer zo'n dag die anders uitpakte dan ik had …
De eerste schreden op de Grand St Bernard
Zei ik niet al eerder dat niet alles gaat zoals gepland? Vandaag zou dan eindelijk de korte dag worden naar Martigny. Gisteravond kwam ik echter Miguel uit Mexico tegen die de hele route vanuit Canterbury loopt. Al pratend vertel ik …
Kort maar zwaar
We beginnen weer vroeg. Het is slechts twee uur lopen naar Orsiere. Miguel wil de top proberen te halen, of in ieder geval een eind komen. Ik heb een reservering voor een gite, dus ik blijf in Orsiere. Een korte …
Prachtige dag
Ik ben vroeg wakker, maar hoef er nog niet direct uit. Nieuwsgierig naar vandaag lukt het me toch niet om lang te blijven liggen. Aankleden en ontbijten dan maar. Het ontbijt is prima, ik pik nog een banaan mee voor …
Naar de top
Voor de laatste keer deze vakantie pak ik mijn tentje in. Ik ben best gehecht aan mijn tentje, maar voor het gewicht van mijn rugzak is een reis langs hotelletjes prettiger. Het is opnieuw stralend blauw en fris als ik …
Terug naar de bewoonde wereld
Op de top was natuurlijk geen internet, dus moesten jullie een dagje wachten om te weten of ik het had gered 😉 Dat ik nu wel berichten kan plaatsen betekent dat ik inmiddels ook weer beneden ben aangekomen. Ik vertrek …