Regen in de wijngaarden

Regen in de wijngaarden

Ik heb slecht geslapen. Gisteravond was er nog live-muziek in het restaurant bij de camping. Hoe later het werd, hoe harder en hoe slechter. Maar goed, zo te horen waren er genoeg mensen die het wel leuk vonden. Vanochtend rond acht uur gaan lopen. Het is bewolkt, maar het ziet er niet slecht uit. Langs het meer loop ik richting het centrum van Lausanne. Er is vandaag een triatlon, en ik moet dwars door de start/finisch. Gelukkig ben ik vroeg en kun je nog overal doorlopen. Een paar uurtjes later en het was best een probleem geweest.

Over een boulevard met enorm indrukwekkende oude bomen blijf ik langs het meer lopen. De lucht is betrokken en het regent wat. Langs het meer liggen enorme huizen, inclusief bijbehorende boten! De route gaat bijna door de achtertuinen van deze huizen. Het paadje is soms maar een halve meter breed, en volgt de lijn van de kust. Het loopt best leuk. Inmiddels is het echt hard gaan regenen. De regencape moet er aan te pas komen. Omdat het nog steeds drukkend warm is, is het onder de cape al snel net zo klam als buiten. De Alpen aan de overkant zijn inmiddels in een dikke mist verdwenen.

Na ongeveer 10 km verlaat de route de kustlijn en gaat de wijngaarden in. Op de steile hellingen langs het meer doen de druiven het blijkbaar goed. Langs de helling zijn een soort terrassen gebouwd, met daartussen tegen de heuvel aangeplakte wegen. Het loopt wel gemakkelijk en het uitzicht is prachtig, ondanks de regen. In het seizoen zal het hier druk zijn, want er is een soort wijnroute langs allerlei wijndomeinen uitgezet. Met steeds informatie over het betreffende wijnhuis. Tussendoor kom ik nog door een paar schilderachtige dorpjes. Het is best genieten vandaag. Maar het venijn zit in de staart. Het laatste stuk is nog even behoorlijk klimmen en dalen. Ik wilde eerst naar de camping, maar nu alles zo nat is, kies ik toch maar voor een hotelletje. Ik loop door naar Vevey. Een luxe aandoende stad, vooral bekend omdat hier de Nestl├ę fabriek zit. In vroeger tijden was de plaats ook erg in trek bij kunstenaars en filmsterren.

Ik ga bij de VVV op zoek naar een betaalbaar hotel. Dat is nog niet gemakkelijk! Kamers van 200 tot 500 francs lijken de norm. Een eenvoudig hotel komt al snel op 100 euro!! Daar moet ik dan maar uitgebreid van genieten, want een camping is niet in de buurt. Er is dit weekend wel een straattheaterfestival, dat zal de prijzen nog wat opdrijven. Maar goed, eenmaal op de kamer is dat snel vergeten. Heerlijk om alle natte troep uit te kunnen hangen en ongeneerd lang te douchen onder een hete douche! Nog even naar buiten. Ik eet bij een van de festivalstalletjes een lekkere kipcurry. Daar bespaar ik dan tenminste nog wat op ­čÖé Daarna alle apparatuur weer opladen en weer eens uitgebreid wat op internet bekijken. Ik hoef vandaag niet zuinig te zijn met de stroom, dus neem het er even van. Vanuit mijn hotelkamer kan ik ook meegenieten van het straattheaterfestival. Al met al een goede dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *