Mondaine boulevards

Mondaine boulevards

Het hotelletje is vannacht goed bevallen. Heerlijk om weer eens uitgestrekt te liggen (een mummieslaapzak heeft zijn beperkingen) en een eigen toilet te hebben. Jammer dat ze ’s ochtends om half zeven de straat gaan schoonmaken onder mijn raam. Het raam had ik vanwege de warmte open gelaten, dus toch weer vroeg wakker. De etappe van vandaag volgens de gids is slechts 12 km. Maar eens kijken of ik dat loop, of er nog een stuk aan vast plak. De hele etappe loopt over chique boulevards met tropische planten en bloemen. Onderweg in het begin vooral hippe joggende mensen en later chique (of dat pretenderen ze) vooral oudere mensen. Ik loop door de culturele ‘hoofdstad’ van Zwitserland; Montreux. Vooral bekend om het grote jaarlijkse muziekfestival. Langs de boulevards staat op muziek ge├»nspireerde kunst en veel dure hotels en restaurants. Als ik onderweg bij een marktkraampje een perzik en een nectarine koop mag ik drie euro afrekenen! De koffie in een van de restaurantjes sla ik dan maar even over ­čśë Iedereen groet me vriendelijk. Ik val dan ook wel een beetje uit de toon met mijn rugzak en wandeloutfit. Een joviale oudere man spreekt me aan en wil weten waar ik vandaan kom en waar ik heen ga. Hij is helemaal verrukt als ik zeg echt alles te lopen en bij het afscheid krijg ik twee zoenen en heel veel geluk mee voor onderweg.

Vlak na Montreux pauzeer ik aan de voet van een bijna in het meer gebouwd kasteel. Het is een echt ridderkasteel, zo’n stoer no nonsens gebouw met dikke muren en torens. Het is er druk. Hele busladingen worden hier aangevoerd. Als ik verder loop komt er iemand achter me aan, of ik naar Rome ga? Ja, maar dit jaar tot aan Aosta. Hij begint enthousiast te vertellen dat hij net terug is, en ditzelfde stuk gelopen heeft. Hij is er nog helemaal vol van en geeft allerlei tips. Ik ben benieuwd! Aangekomen aan het eind van de boulevard en bij de eerste twaalf kilometer is het net twaalf uur. Een beetje vroeg om te stoppen en het gaat nog lekker. Doorlopen betekent wel gelijk minimaal 11 km erbij, maar dat moet lukken. Het is goed wandelweer, en dan hoef ik morgen minder ver.

Ik loop het bos en de weilanden in en laat het meer achter me. Ik bevind me in een dal waar de bergen om me heen steeds hoger worden. Ze zien er niet heel wandelvriendelijk uit van deze kant, maar ik ga straks dan ook over een pas en niet steil de berg omhoog. Het laatste stuk gaat langs de rivier de Rh├┤ne. Deze heeft een beetje melkachtige kleur, wat er bevreemdend uit ziet. Als ik het bordje naar de camping zie (Aigle centrum) geeft dit nog een uur lopen aan! Oh jee, op de kaart leek het niet zo ver. Blijkbaar wordt er gemeten met een slentertempo, want na ongeveer drie kwartier ben ik er. Nog steeds wel ver omlopen voor een camping, maar er is weinig anders. Morgen maar een alternatieve route terug zoeken, want ik ga niet dat hele stuk weer terug lopen! Voor nu staat het tentje weer. Ik ben eigenlijk toch wel erg moe. Ik heb het niet gemeten, maar ik vermoed dat het toch weer ergens achter in de twintig is geweest. Morgen kan het dan in ieder geval wat rustiger!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *