Hitte en nog meer oude spoorlijnen

Hitte en nog meer oude spoorlijnen

De planning voor vandaag is slechts 14 km, dus hoef ik me niet te haasten. Rustig ontbijten, douchen, nog even internetten en inpakken. Rond tien uur sta ik klaar en zonder een stap te verzetten loopt het zweet al over mijn rug. Dat wordt heet dus vandaag. Het eerste stuk is door open velden. Ik ben niet de enige ‘gek’ hier, maar kom verschillende rood aangelopen joggers tegen. Vol medeleven kijken we elkaar aan. Dan gaat het langs de rivier en voornamelijk door bos. Na enige tijd beland ik weer op z’n oude spoorweg. Erg herkenbaar is het spoor niet meer. Er is alleen nog een wandelpad van over. Het spoor volgt de rivier de Loue. Morgen mag ik omhoog klimmen naar de bron. Nu volg ik voorlopig nog even het dal. Totdat ik de rivier over steek en over een graspad in de volle zon en geen wind een stuk omhoog mag. Ieder struikje met schaduw is even stoppen en bijkomen. Maar zoals altijd loont het uitzicht van de top. Hierna daalt het weer terug naar de rivier en het dorpje Mouthier Haut Pierre. De camping is even zoeken en een stukje terug langs de rivier. Het is een heel eenvoudige onbewaakte camping met slechts een paar mensen. De beheerder zou vanavond langskomen, maar heb OK nog niet gezien. Ik merk dat ik behoorlijk last heb van de warmte. Ik loop dan ook geen recordtijden. Uitendelijk heb ik toch nog 19 km gelopen. Geen idee waar die vijf extra km nu weer vandaan komen. Misschien het zoeken naar de camping? Maar goed, met zes uur lopen en rusten niet heel snel. Gelukkig heb ik geen haast! Mijn ritme heb ik nog niet gevonden en ik ben nog erg onrustig. De warmte maakt me moe en sloom. Morgen dus vroeg vertrekken om de ergste hitte voor te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *