Santa Cristina – Orio Litta 16 km

Santa Cristina – Orio Litta 16 km

Vandaag een gemakkelijke etappe. Dit komt omdat de route morgen de Po oversteekt met de veerpont, en er tussentijds weinig mogelijkheden zijn om te stoppen. Dus vandaag lopen we eigenlijk allemaal naar Orio Litta. De route is mooi. Weinig asfalt en afwisselend landschap. Onderweg kom ik een nagebouwde Mariagrot (zoals in Lourdes) tegen. Die heb ik langs de route al vaker gezien. Eentje was zelfs in een kerk gebouwd!

Er zijn vandaag weinig koffieplekjes onderweg, dus ik pauzeer op een bankje langs de route en in een speeltuintje waar ook bankjes staan. Als ik even later toch langs een niet heel erg gezellig ogend restaurant kom, stop ik toch voor koffie. Eigenlijk meer vanwege de toilet dan voor de koffie. Voor een euro heb je dan koffie en mag je de toilet gebruiken! Alleen voor het toilet heb al eens meer betaald! Het is vanaf daar nog vijf kilometer.

Na het dorpje gaat de route over een pad dat speciaal voor de Via Francigena lijkt aangelegd. Met tekens van steen met het VF logo langs en in de weg! De laatste kilometers zie je Orio Litta en het klooster waar het hostel in zit al liggen. Door de rijst en maisvelden loop ik naar het dorp toe. De route loopt langs het hostel. De AustraliĆ«rs en de Belg zijn er al. In de nog resterende vleugel van het klooster (het meeste is er niet meer) hebben ze met een soort schermen kleine kamertjes gemaakt. Iedereen heeft zo zijn eigen ‘kamertje’. In de kelder zijn prachtige nieuwe douches gemaakt, waar ik lekker een tijdje onder blijf staan. Gelijk het dagelijkse (hand)wasje gedaan nu de zon nog schijnt en alles snel droogt.

Ik ga met de Belg lunchen in het dorp, maar veel is er niet. Dus pizza en een biertje šŸ˜Š Daarna op zoek naar de supermarkt. Ik haal voor vanavond wel iets om zelf te maken. De rest van de middag is rustig. Door de korte etappe is het nog vroeg en kan ik de komende dagen een beetje vooruit plannen. Een hotel reserveren voor na die lange etappe overmorgen en de bootovertocht voor morgen regelen We nemen met z’n allen de boot om negen uur. Inmiddels zijn we met negen hier in het hostel. Buiten wordt het donker, er komt een regenbui aan. Voorlopig hebben we met het weer geluk. De regen valt vooral ’s nachts. Hopelijk blijft dat zo!

Vandaag een gemakkelijke etappe. Dit komt omdat de route morgen de Po oversteekt met de veerpont, en er tussentijds weinig mogelijkheden zijn om te stoppen. Dus vandaag lopen we eigenlijk allemaal naar Orio Litta. De route is mooi. Weinig asfalt en afwisselend landschap. Onderweg kom ik een nagebouwde Mariagrot (zoals in Lourdes) tegen. Die heb ik langs de route al vaker gezien. Eentje was zelfs in een kerk gebouwd!

Er zijn vandaag weinig koffieplekjes onderweg, dus ik pauzeer op een bankje langs de route en in een speeltuintje waar ook bankjes staan. Als ik even later toch langs een niet heel erg gezellig ogend restaurant kom, stop ik toch voor koffie. Eigenlijk meer vanwege de toilet dan voor de koffie. Voor een euro heb je dan koffie en mag je de toilet gebruiken! Alleen voor het toilet heb al eens meer betaald! Het is vanaf daar nog vijf kilometer.

Na het dorpje gaat de route over een pad dat speciaal voor de Via Francigena lijkt aangelegd. Met tekens van steen met het VF logo langs en in de weg! De laatste kilometers zie je Orio Litta en het klooster waar het hostel in zit al liggen. Door de rijst en maisvelden loop ik naar het dorp toe. De route loopt langs het hostel. De AustraliĆ«rs en de Belg zijn er al. In de nog resterende vleugel van het klooster (het meeste is er niet meer) hebben ze met een soort schermen kleine kamertjes gemaakt. Iedereen heeft zo zijn eigen ‘kamertje’. In de kelder zijn prachtige nieuwe douches gemaakt, waar ik lekker een tijdje onder blijf staan. Gelijk het dagelijkse (hand)wasje gedaan nu de zon nog schijnt en alles snel droogt.

Ik ga met de Belg lunchen in het dorp, maar veel is er niet. Dus pizza en een biertje šŸ˜Š Daarna op zoek naar de supermarkt. Ik haal voor vanavond wel iets om zelf te maken. De rest van de middag is rustig. Door de korte etappe is het nog vroeg en kan ik de komende dagen een beetje vooruit plannen. Een hotel reserveren voor na die lange etappe overmorgen en de bootovertocht voor morgen regelen We nemen met z’n allen de boot om negen uur. Inmiddels zijn we met negen hier in het hostel. Buiten wordt het donker, er komt een regenbui aan. Voorlopig hebben we met het weer geluk. De regen valt vooral ’s nachts. Hopelijk blijft dat zo’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *