Mortara – Garlasco 20 km

Mortara – Garlasco 20 km

Doordat ik gistermiddag besloten heb om door te lopen, liepen Bert en ik ook vandaag weer gelijk op. Het ontbijt in het hotel was inclusief, en bleek een croissantje, kop koffie, glaasje water en een pakje sap te zijn. En dat kregen we in de lobby van het hotel op het bankje dat daar stond. Tja, weer eens iets anders. Italianen lijken ook niet echt van het ontbijten te zijn. Een zoet broodje en een espresso is meestal genoeg. Voor iemand die 20 km gaat lopen is dat echter niet genoeg, maar de eerste anderhalf uur redden we er wel mee.

We lopen de stad uit en willen eerst even kijken bij het oude klooster. Helaas kunnen we er niet in vanwege een verbouwing. We krijgen wel een mooie stempel! Dan is het een paar honderd meter langs een best vervelende weg waar de vrachtwagens vlak langs je heen sjezen. Gelukkig buigt de route snel af en lopen we door bosjes en natuurlijk weer door rijstvelden. Het is weer bewolkt, maar nu ook erg vochtig en drukkend. We lopen dus aardig te zweten, alsof je in een stoombad loopt. De route is best afwisselend, en doet ook wat dorpjes aan met wederom mooie kerken.

In een soort bar/tabak drinken we koffie. Het schiet op, we zitten al op een derde van de route. Als we naar buiten komen is het helemaal open getrokken. Dat haalt gelijk de druk uit de lucht. Op ons gemak lopen we verder. Langs irrigatiekanalen en door maisvelden, en natuurlijk weer rijst.

Tegen twee uur komen we in Garlasco aan. Bert gaat naar een hotel en ik naar een hostel. Het ligt vlak naast de route, en vlak naast de kermis ­čś│ Dat wordt lekker slapen dus vanavond! Ik douche me in een soort zitbad met een handdouche. Het water is lekker warm, dus een beetje vreemd, maar toch wel lekker. Na een uurtje komt er nog een fietspelgrim bij. Een Italiaan die graag en veel praat. Hij werkt als cameraman/producer voor nieuwszenders en vertelt daar graag over. Het zijn wel leuke verhalen, dus ik vind het prima. We eten samen in een restaurant wat verder bij de kermis vandaan, vanwege de herrie en op aanraden van de eigenaar. De kaart bestaat daar nl uit wat meer dan pizza’s en pasta. Ik spreek voor morgen voor de laatste dag af met Bert. Na morgen heeft hij een rustdag en komt zijn vrouw om samen het laatste stuk naar Rome te lopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *