Verres – Pont St. Martin 15 km

Verres – Pont St. Martin 15 km

In het hostel komt na mijn nog een Italiaan die op de fiets de andere kant op gaat. We eten samen in het hostel, waarna ik vroeg naar bed ga. Ondanks dat is De nacht kort. Ik ben moe, dus de eerste paar uur slaap ik overal doorheen. Daarna niet meer, en dat betekent regelmatig wakker worden van de trein en de stationsomroeper, die volgens mij de hele nacht door ging. De trein rijdt op ongeveer twintig meter van mijn bed voorbij, dus echt bijna door de kamer. Toch ben ik redelijk uitgerust en ga ik vandaag vol goede moed op pad. De zon schijnt en de lucht is steak blauw. Dat belooft warm te worden! De route loopt eerst langs de rivier en dan door schattige dorpjes. Onder luid geblaf van honden, die gelukkig achter hekken zitten, loop ik door de pittoreske straatjes. Dan weer naar de rivier en vervolgens een eind langs de snelweg naar het fort van Bard. Dit is het smalste punt van de Aosta-vallei en morgen zal ik de vallei dan ook verlaten.

Vandaag loopt de route dus voornamelijk door het dal. Ondanks dat en de weinige kilometers valt het me zwaar. De overgang van werk naar ineens meerdere dagen lopen valt toch niet mee. Ik weet echter van andere jaren dat ik daar even doorheen moet. Na een week lopen weet ik weer niet beter. Komende dagen dus maar rustig aan. De etappes worden vlakker, en dus minder zwaar. Wel is het warm, volgens de apotheek (waarom hebben apotheken altijd zo’n bord met de tijd en temperatuur?) is het 29 graden. Het is gelukkig niet benauwd, dus veel last heb ik er niet van.

Dan ineens, ingeklemd tussen de rotsen en de snelweg, bevindt zich het best bewaarde stukje Romeinse weg van de regio. Op plaatjes had ik het al gezien en ik had me er erg op verheugd. De ligging is alleen een beetje raar. Met wat moeite maak ik een foto zonde de weg erop. Ik loop natuurlijk het stuk over die eeuwenoude weg en onder de poort door. Het blijft speciaal dat ze dat destijds konden bouwen! Dit stuk weg ligt er al bijna 2000 jaar!

Om twee uur ben ik al in Pont St. Martin met de oude Romeinse brug. De eerste uren doe ik even niks, dan wat fruit halen voor morgen en de brug bekijken. Mijn hotel ligt naast de brug, dus dat is gemakkelijk! Er is zelfs een klein museum over de geschiedenis van de brug. Ik loop het stadje rond, maar veel meer is er niet. Dan de rest van de tijd maar lekker uitrusten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *