Ivrea -Piveronne 16 km

Ivrea -Piveronne 16 km

Ja, met zulke afstanden per dag is het nog ver naar Rome šŸ˜‰ Ik volg echter het officiĆ«le Via Francigenaboekje en die nemen af en toe een rustdag. Ik geniet ju dus van een vrije middag in de herberg van Piveronne, met fantastisch uitzicht! Eigenlijk komen de korte dagen mij wel goed uit. De overgang van een druk werkend leven naar ineens lange afstanden lopen in bergen en hitte valt dit jaar niet mee. Ook heb ik gemerkt dat ik al dat lekkere Italiaanse eten beter kan laten staan. Pizza’s en pasta’s werken bij mij niet zo goed, dan kom ik helemaal niet meer vooruit!

Vandaag ging dus bij vlagen heel goed, en dankzij de panini van gisteren (wel erg lekker) bij vlagen minder goed. Maar aangezien ik niet ver hoefde, kon ik regelmatig van de omgeving genieten en rustig aan doen. Ik laat de bergen steeds meer achter mij. Het dal wordt steeds breder en de bergen worden heuvels. De warmte neemt echter ook toe! Vandaag was vooral veel asfalt. Wel over rustige wegen met weinig verkeer. De huizen worden steeds Italiaanser in vergelijking tot de meer Zwitserse/Franse bouwstijl in de Aosta-vallei. Het lijkt ook wat drukker bevolkt te worden. Dorpjes hebben meer winkeltjes en cafeetjes, waardoor ook onderweg stoppen gemakkelijk wordt. Tot nog toe trekken de lege barretjes me echter nog niet. Het is te warm voor koffie, en ik zoek liever een mooi plekje in de natuur voor een pauze! Zoals vanochtend aan een meertje of bij het fonteintje op een schattig dorpspleintje.

Aangekomen bij de Ostello ben ik nog de enige. Na douchen en de dagelijkse wasbeurt van kleding (langer dan een dag kun je het niet aan en als je het niet wast stinkt morgen alles) loop ik een rondje door het dorp. Er is hier niks. Het enige restaurantje is dicht vanwege vakantie, en dan is er nog zo’n onaantrekkelijk barretje. Gelukkig is er een supermarkt en kan ik voor vandaag en morgen boodschappen doen. Ze verkopen zelfs kwart liters wijn, dus dat wordt gezellig bij het eten!

Als ik terugkom staat er nog een pelgrim voor de deur. De beheerders zijn even weg, maar hadden mij de sleutel gegeven. Ik laat haar dus binnen. Het is natuurlijk een Nederlandse die ook een maand loopt. Ze is dit jaar in Lausanne begonnen en al een paar weken onderweg! Toch niet alleen dus vanavond!

Zo zittend in de middagzon denk ik dat ik morgen maar vroeg vertrek, want het is echt wel warm! Maar dat is voor later zorg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *