Jirnsum – Wirdum

Jirnsum – Wirdum

We slapen heerlijk in onze ‘trein kamer’ in B&B Op’e Koai. In de ochtend staat een uitgebreid ontbijt klaar, zelfs met zakjes om wat mee te nemen voor onderweg!

Na het ontbijt pakken we alles in en halen onze regen pakken te voor schijn. De voorspelling liegt er niet om: regen, regen en nog meer regen! Geen moment dat het vandaag droog is.

Het eerste stuk valt het nog mee. We lopen een prachtig slingerend pad langs het water. Met veel bankjes onderweg. Bij mooi weer inderdaad heerlijk om te zitten.

Na het mooie pad zijn het voor de rest van de dag vooral asfaltwegen. Het is opgehouden met zachtjes regenen en met de wind erbij is het niet echt lekker. Al snel loopt het water onze schoenen in. De rest blijft gelukkig aardig droog.

We komen dit keer zowaar een cafeetje tegen dat open is, maar zien op tegen het uit- en weer aantrekken van al onze natte spullen, en lopen dus door. Hoe sneller we er zijn hoe beter.

Bij de kerk van Reduzum halen we nog een mooie stempel. Er staat een stempel kastje en met wat moeite krijgen we de stempel droog op onze kaart.

Vlak voordat we de snelweg onderdoor gaan, wordt het iets droger. We stoppen bij een bankje om de meegebrachte croussantjes, broodjes en eieren op te eten. Ondanks de regen hebben we het best maar ons zin.

De pauze geeft weer extra energie en het is nog maar een uurtje lopen naar Wirdum. Ook vandaag is niet zo’n lange etappe. De route loopt parallel langs de snelweg, op ongeveer 200 meter afstand. De ‘minst’ leuke route tot nog toe.

Het gaat weer harder regenen en ook de wind neemt toe. Gelukkig doemt in de verte al snel de kerktoren van Wirdum op in de grijze wolken. Het hotel is snel gevonden en we kunnen al gelijk de kamer in. Een goede warme douche en we zijn weer fit. De regen blijft ondertussen doorgaan op ons dakraam.

Alle natte spullen hangen nu overal te drogen. De verwarming staat hoog, dus de warmte en luchtvochtigheid neemt aardig toe! Hopelijk is het voldoende om alles droog te krijgen voor morgen. Zoveel regen als vandaag houd je ook niet echt tegen met regen pakken, dus veel is vochtig geworden.

Het hotel is ook een restaurant, en we besluiten toch vanavond daar wat te eten. Tegenover het hotel is een supermarkt, dus we hadden iets kunnen improviseren. Maar na zo’n regenachtige dag is een goede maaltijd ook wel verdiend!

Één reactie

  1. john wick schreef:

    You are my breathing in, I have few blogs and very sporadically run out from to brand. Cornie Averell Lukas

Reacties zijn gesloten.