Charite sur Loire en veel asfalt

Charite sur Loire en veel asfalt

Donderdag 14 juli
Vandaag 14 juli, de Nationale Feestdag in Frankrijk. Alles is dus dicht. Niet dat ik over het algemeen onderweg iets tegenkom wat wel open is. Ik zal er dus weinig van merken. Vandaag verkassen we naar een andere camping, bij Charité sur Loire. Van daaruit word ik dan voor de volgende etappes weggebracht en weer opgehaald. Vandaag gooien ze me onderweg met de caravan er uit in Chateauneuf Val de Bargis. Van daaruit loop ik naar de camping door. Het is vandaag 26 kilometer, dus weer eens een wat langere etappe. Het lopen gaat goed. Het laatste stuk gaat voornamelijk omlaag richting de vallei van de Loire. Aangekomen loop ik direct door naar de VVV, voor een stempel. Dan op zoek naar de camping. Deze ligt heel mooi op een eilandje in de Loire. We hebben een mooi plekje, dus hier houden we het wel weer twee dagen uit. ’s Avonds willen we het vuurwerk bekijken voor de feestdag, maar dat blijkt de avond ervoor al geweest te zijn. Dan toch maar bijtijds naar bed.

Vrijdag 15 juli
De etappe van vandaag is volgens de gids maar negen kilometer. Dit is in verband met overnachtingsmogelijkheden. Aangezien ik daar weinig mee te maken heb op dit moment, neem ik een stukje van de dag erna erbij en wil 20 kilometer lopen. Mijn vader vindt het wel leuk eens een dagje mee te lopen. Hij rijdt dus in de ochtend met de auto naar het eindpunt, en met de fiets terug. Na een kopje koffie op de camping gaan we vanaf de camping van start, deze ligt nl. aan de route. Het is lekker weer, dus dat heeft hij al goed uitgekozen. De route is vandaag ook best leuk. Niet heel spannend, maar het geeft wel een goede indruk van een gemiddelde dag. We lopen stukken door velden, maar ook weer stukken langs de weg. Op een Place St. Jacques naast de kerk voor Sint Jacobus lunchen we in het zonnetje. Het lopen gaat snel als je loopt te kletsen. Al heel snel zijn we daarna dan ook weer bij het eindpunt waar de auto staat. In de middag bekijken we Charité sur Loire. Een erg leuk plaatsje met een korte rondwandeling langs bezienswaardigheden. Er is ook een Montée St. Jacques, een pitoreske trap waar van oudsher de pelgrims afdaalden richting de Loire. Daar moet ik natuurlijk ook even af. Verder eten we nog een ijsje en kijken wat rond in de vele boekwinkeltjes die het stadje rijk is. Erg gezellig dus.

Zaterdag 16 juli
Vandaag opnieuw verkassen, richting Bourges met de caravan. Onderweg word ik er weer uitgegooid en loop ik door naar Brecy. Het is bewolkt en het waait aardig. Ik heb zoals normaal weer tegenwind, dus de etappe is ondanks de 20 kilometer best pittig. Vandaag volg ik geen markeringen en het resultaat lijkt te zijn dat ik alleen maar langs asfaltwegen loop. Dat vind ik toch wel een nadeel van deze route. Ik ben dan ook nog steeds aan het twijfelen of ik deze gids die ik nu heb of de historische route wil gaan volgen. De historische route is gemarkeerd. Deels volg ik deze route nu ook, maar op andere stukken snijdt mijn route af. Ik ga dus zeker sneller, maar van asfalt wordt ik helemaal niet blij. Dan loop ik liever nog een stukje om. Nog even goed over nadenken dus. Misschien kan ik de route in Bourges nog kopen en eens bekijken. Vandaag dus niet zo’n ‘blije’ wandeldag. Een beetje chagarijnig na kilometers door de berm kom ik aan in Brecy. Gelukkig lijkt Bourges een erg leuke plaats. De camping bevalt goed en natuurlijk staan er bekenden op de camping (Hans en Tanny voor de ingewijden). Morgen zien we dus wel weer verder als ik naar Bourges toeloop wat ik nu precies met de route wil doen.

2 reacties

  1. Tasnim schreef:

    SMILY 🙂 Toch blij!!

  2. Dimitri schreef:

    Tijd om van route te switchen. Een beetje langer is helemaal niet erg als de route daardoor een stuk leuker wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *