Langs de Maas

Langs de Maas

Vandaag weer internet, dus de mogelijkheid tot weer een blogbericht. We starten vandaag met wat vertraging. Ik heb namelijk gisteren een nieuw supersportief horloge gekocht, die er gelijk wat minder sportief dezelfde avond mee ophield (mijn eigen horloge had het begeven door een combinatie van vocht en zonnebrand). Vanochtend moest ik dus terug voor een nieuwe batterij, en de winkel ging pas om half elf open. Om kwart over elf gaan we dan toch op pad. Dat kon ik op mijn nieuwe horloge tot op de seconde bijhouden. We lopen langs de Maas. Vanuit Namen kunnen we ook de GR654 oppakken, maar deze maakt nogal een omweg over de heuvels. We kiezen voor de vlakke korte route langs het water. Na alle akkerbouw zijn de bossen, rotsen en prachtige huizen langs de route een leuke afwisseling. Het weer werkt ook mee, met rond de 20 graden, af en toe wat wolken en een lekker windje. We hebben de tijd en hebben de lange etappe naar Dinant in tweeen geknipt, waardoor we niet ver hoeven te lopen. Al redelijk snel komen we bij de plek waar ergens een camping moet zijn. Navraag levert echter veel vragende gezichten op. We hebben geleerd niet te gaan zoeken, en lopen direct door naar de volgende opties; wel weer B&B’s en een gite. Het wordt de gite. Deze ligt langs de route, wat natuurlijk na vele keren omlopen ook erg lekker is. De kamer is prima, hoewel het vergeelde blauwe bloemetjes behang niet helemaal onze smaak is. We genieten in de middag en avond nog van het uitzicht op de Maas, en verbazen ons over de enorme aantallen Nijlganzen. Heerlijk en gezellig gegeten in het restaurantje verderop. Dim bereidt zich voor op zijn laatste etappe morgen. Zaterdag pakt hij de trein naar huis en moet ik het echt alleen gaan doen!

Één reactie

  1. tasnim schreef:

    Weet je wat ik wel zou willen zijn… blauwe bloemetjes behang!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *