De Maas bij Namur

De Maas bij Namur

We zijn aangekomen in Namen. In vergelijking tot de afgelopen dagen ineens een ontzettend drukke stad. Sinds het vorige bericht uit Diest zijn we verder gelopen naar Linter. Een langere etappe die vooral erg zwaar was door het weer. Het liep tegen de 30 graden en onderweg was er geen schaduw. Vermoeid kwamen we aan in Linter, waar een ontzettend leuke camping/gastenkamer was; de Leeuwerikenhof. We hadden het plan te kamperen, maar de dreigende lucht deed ons toch uitwijken naar een kamer. De eigenaar had als hobby koken, en voor 30 euro kregen we een fantastisch vier gangendiner. Ook het ontbijt was super, daar redden we het korte stuk naar Hoegaarden wel mee. De regen heeft voor iets verkoeling gezorgd, maar de druk is nog niet uit de lucht. Onderweg gaat het dan ook miezeren, en later weer regenen. Dan zijn wij echter al aangekomen in de B&B. Dit hele stuk tot aan Dinant heeft geen campings, dus slapen we in B&B’s en gastenkamers. Vanaf Hoegaarden komen we op het trace van een oude spoorlijn, dat we dagenlang volgen; de Ravel 2. Het gaat vooral rechtdoor over fietspaden, maar het is rustig en de omgeving is mooi. Voornamelijk glooiende lappendekens met akkerbouw. Wat flinke onweersbuien in de middag en avond maakt dat het weer na Hoegaarden heerlijk is om te wandelen. Zonder veel moeite bereiken we zo dus Namen. Vanaf hier gaat het een aantal dagen langs de Maas. Loop je al die tijd om uit te komen bij de rivier die langs je huis stroomt. We hebben ons ritme gevonden en de opstartproblemen lijken voorbij. Het wil alleen nog niet zo lukken met mijn stempels, ook vandaag kon ik de ‘stempelpost’ niet vinden, maar goed, hiervoor zijn vooral de laatste 100 kilometer van belang, maar ik vind het wel jammer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *