Lange Afstands Wandelingen

Ik heb in Nederland al vele LAW’s gelopen. Een greep uit wat ik tot nog toe heb gelopen:

Pieterpad, Pelgrimspad, Marskramerpad, Grote Rivierenpad, Hertogenpad, Nederlands Kustpad.

Daarnaast liep ik ook de volgende streekpaden:

Groene Hartpad, Brabants Vennepad, Krijtlandpad, Utrechtpad.

Van al deze paden heb ik destijds geen blog bijgehouden of een foto verslag gemaakt. Vanaf 2020 zal ik ook verslagen maken van de verschillende LAW-routes die ik loop.

Naast LAW’s heeft het Genootschap van Sint Jacob een aantal aanlooproutes uitgezet vanuit verschillende hoeken van Nederland, die aansluiten op pelgrimspaden in BelgiĆ« en Duitsland. Ook van deze routes doe ik hier verslag.

Nederlands Kustpad

Het Nederlands Kustpad heb ik jaren geleden al eens gelopen. Enige tijd geleden heb ik deze nog eens gelopen tot ongeveer aan Haarlem. Het restant wil ik in etappes lopen.

Jabikspaad

Het Jabikspaad is een van de Jacobsroutes in Nederland, gebaseerd op aanlooproutes naar Santiago de Compostella vanuit verschillende hoeken van Nederland. Het pad begint in Sint-Jacobiparochie in Friesland en loopt tot aan Hasselt.

Jacobspad

In Nederland zijn door het Genootschap van Sint Jacob verschillende aanlooproutes naar pelgrimswegen naar Santiago uitgezet. Een daarvan is het Jacobspad. Ik loop de verschillende routes in etappes, soms van een week, dan weer een paar dagen.