GR5 Diest – Lummen

GR5 Diest – Lummen

Het hotel viel uiteindelijk nog best mee. Het bed was goed, en bij het ontbijt had de hotelbeheerder speciaal nog lactosevrije kaas en yoghurt gehaald, omdat mensen die glutenvrij bestellen dat ook vaak willen. Erg lief in ieder geval. Het blijft verder een beetje vreemd hotel, maar veel keuze was er hier niet. En het zat gewoon vol, dus waarom zou je investeren om het een beetje op te knappen?

Na het ontbijt lopen we via een andere GR terug naar onze route. Wegens bouwwerkzaamheden moeten we omlopen, maar al snel kunnen we de rivier volgen tot de brug waar we gisteren de stad zijn ingegaan. Aan de andere kant van het water volgen we de rivier verder door een mooi natuurgebied. We lopen langs riviertjes, door bos en bloemenweides.

Ongeveer halverwege is een restaurant. Het restaurant is dicht, maar we komen wel midden in een Oldtimershow terecht. Met auto’s, motoren en tractoren. Hier kunnen we op het festival ook wat drinken. We besluiten dat maar te doen en bonnetjes te gaan halen om drankjes van te kopen. Uiteindelijk was het best even leuk.

De rust als we weer het bos in lopen is echter ook wel weer lekker. Het is best warm vandaag, en een klein beetje afzien. We slaan een stuk langs de snelweg over en lopen binnendoor over een rustige, maar best wel warme weg. We pauzeren dan ook nog een keer in de schaduw met ons nieuw gekochte energiedrankjetabletten. 

Na de pauze passeren we nog de ‘duizendjarige eik’. Waarschijnlijk is de eik gaan duizend jaar oud, maar hij stond er al in de Middeleeuwen en heeft een stamomtrek van zes meter! De binnenkant is verrot en hebben ze volgestort met beton. Best bijzonder dus dat ie het nog doet.

Vervolgens is het nog een klein uurtje naar Lummen. Het restaurant waar nog even iets wilden drinken en was vol, dan maar gelijk ook het laatste stukje tot aan het café in Lummen. De hotelkamer kunnen we pas over een uurtje op, dus we blijven hier lekker even zitten.

Het hotel is niet veel verder, en deze keer ziet alles er netjes uit en hebben we een frisse moderne kamer. Even douchen en dan een plekje zoeken om iets te eten. We gaan voor de enige brasserie tussen pizzeria’s en Chinese restaurants die hier vooral zitten. Het terras grenst aan de rotonde en die is vandaag erg druk. Met in de buurt en oldtimershow en een vooraanstaand concours hippique komen er aardig wat bijzondere voertuigen voorbij. Nooit geweten dat en enorme campers/paardenwagencombi’s bestonden. Genoeg te zien en het eten is ook prima. Nu weer op de kamer. Het zal wel weer vroeg slapen worden, want het lopen en de warmte zijn best vermoeiend. Morgen alweer de laatste dag van deze vakantie!