GR5 Scherpenheuvel – Diest

GR5 Scherpenheuvel – Diest

Vandaag een korte etappe. Maar doordat we bijna volledig door weides en heuvels lopen, en het 25 graden is, toch nog best pittig.

We lopen de stad weer uit zoals we binnen kwamen en gelijk de velden in. De heuvels die we gisteren al om ons heen zagen, mogen we nu op. Het is niet hoog, maar toch best pittig. Ook door de zon die volop schijnt en brandt. De route is mooi. Met veel vergezichten over de heuvels. We lopen vandaag maar 12 km. Een beetje een rustdag, wat nu best goed uit komt.


We pauzeren op het enige bankje dat we onderweg tegenkomen. Het bankje is veel te hoog, dus echt gemakkelijk zit het niet.


Als we doorlopen zijn we al snel aan de rand van Diest. Met grote supermarkten, McDonalds en bouwmarkten. We halen wat Isostar tabletten voor door het water. Om morgen en overmorgen als het nog warmer wordt wat energie en mineralen uit water te halen.

Omdat de route zo kort is, lopen we eerst door en om Diest heen. Zo loopt de route ook, maar we hadden dus al eerder kunnen afsnijden de stad in. We krijgen er geen spijt van, want we lopen door mooie rustige bloemenweides. Nog wel een gemeen klimmetje aan het eind, voordat we afdalen naar Diest. We vinden nog een cafeetje om te stoppen, en lopen dan door het recreatiegebied verder om de stad heen.

Rond twee uur lopen we de stad in. Onderweg naar Santiago waren we hier ook. Ik heb er goede herinneringen aan, maar we herkennen helemaal niks. We vinden het hotel en dat valt nogal tegen. Een beetje vergane glorie. Er zitten echter maar een paar hotels in de stad, en allemaal niet erg aantrekkelijk volgens booking.com. Het bed lijkt echter goed, en dat is het belangrijkste. 

We lopen naar de markt met allemaal terrasjes en blijven hier een tijdje zitten. We waren vroeg, dus hebben de hele middag nog. Dan lopen we door naar het begijnhof. Dat herken ik nog wel, maar dat is ook het enige. Er zit een leuk terrasje, prachtig gelegen achter de kerk en tussen de huisjes. Ook hier blijven we even zitten, tot het tijd is te gaan eten.


We zijn allebei moe, en kiezen voor de pizzeria. Dat gaat meestal lekker snel, maar hier niet. Pas na een uur krijgen we ons eten. Wel met excuses. Gelukkig smaakt het goed!

Na het eten dan maar snel naar het hotel. Verhaaltje schrijven en om negen uur naar bed! Welterusten!