Nijmegen Lent naar Arnhem: ‘Ergste’ etappe ooit?

Nijmegen Lent naar Arnhem: ‘Ergste’ etappe ooit?

De tweede dag van van het Romeinse Limespad wordt in een wandelblog omschreven als ‘een van de ergste etappes ooit’. De route zou over veel ongeĆÆnspireerde (fiets)paden gaan een door vooral buitenwijken. We zijn dus voorbereid op een een wat saaie tocht. Ook als de route niet zo spannend is, is het wel gezellig even bij te kletsen en het weer is goed. Dus vol goede moed gaan we er toch voor šŸ˜‰

We starten vanaf station Lent. Onze etappes hebben we iets anders ingedeeld. We lopen terug richting de Waal om langs het water onze route te vervolgen. Vorige keer stond de Waal zo hoog dat we de officiĆ«le route niet konden vervolgen. Nu zien we waar we hadden moeten lopen, en realiseren we ons ook hoe hoog het water vorige keer stond! We lopen mooi langs het water en door een klein natuurgebied. Tot nog toe geen klachten over de route šŸ˜‰

Na Bemmel lopen we eerst een stuk langs de snelweg. Niet heel spannend, maar gelukkig ook niet zo lang. Het uitzicht aan de andere kant is overigens niks mis mee, weilanden en bloesembomen. In Elst aangekomen moeten we in ieder geval het dorp door. Dat zijn inderdaad meestal niet de mooiste stukken, maar ook hier slaan we ons moedig doorheen. De kerk staat op resten van een vroegere Romeinse tempel. De tempel was gewijd aan de hoofdgod van de Bataven: Hercules Magusanus. Elst was een belangrijk dorp in de Romeinse tijd, met in ieder geval een Romeins badhuis en een villa. En dus die grote tempel. Nu zie je hier echter helemaal niks meer van terug. Een dorp betekent ook vaak horeca, dus wel een mooi moment om een kop koffie te nemen.

Na Elst volgt een stuk door een recreatiegebied. Brede betonpaden voor fietsers en wandelaars, waar ook druk gebruik van wordt gemaakt.

Al snel naderen we Arnhem. We hebben besloten tot station Arnhem Zuid te lopen, dat zou een mooie 22 kilometer zijn. Het laatste stuk leidt ons echter om een grote nieuwebouwwijk heen. We kunnen kiezen; een stukje afsnijden of nog vijf kilometer over een breed fietspad om de nieuwbouwwijk heen. We besluiten af te snijden, en het voor vandaag hierbij te laten. Mede dankzij het eerste stuk tot aan Elst vonden wij het geen vervelende etappe. Het stuk tussen Arnhem en Elst is inderdaad niet spannend. Ik kan me voorstellen dat als je de ‘normale’ etappe indeling aanhoudt, dit geen leuke etappe is. Volgende keer beginnen we weer in Arnhem, en slaan we dus een stukje over. Logistiek komt dat veel beter uit! Ondanks de vele fietspaden was vandaag een goede wandeldag!