Etappe 12 Redondela – Pontevedra

Etappe 12 Redondela – Pontevedra

Na een ontbijt in het appartement zitten we snel weer op de route. We gaan een klein stukje omlaag de stad uit, om vervolgens gelijk aan de eerste heuvel van 150 meter te beginnen. Het is een mooie landelijke route, met mooie vergezichten!

Eenmaal op de top wacht ons uitzicht op een binnenzee. We zitten hier weer uur vlak langs de kust en dit is een zee-arm het land in.

Na best een steile afdaling komen we uit op een snelweg. Deze moeten we helaas een stukje volgen om bij het dorp te komen. Echt veilig voelt het niet.

In het dorp houden we een pauze bij een auberge. Een welkome stop, want de klim hakte er best even in zo aan het begin van de dag en nog niet echt op gang gekomen! Door de regen van gisteren en vannacht is het broeierig warm, waardoor wij ook al aardig lopen te zweten!

Na de stop komen we over een prachtige Romeinse brug. Over paadjes langs bemoste muurtjes klimmen we vervolgens weer omhoog tot wederom 150 meter. De route is hier echt prachtig! We lopen over grote oude keien, niet heel handig, maar wel mooi. Op weg naar boven zit iemand souvenirs en drankjes te verkopen. We halen een stempel bij hem en een energie drankje. Hiermee halen we het hopelijk tot bovenaan de berg.

Eenmaal boven moeten we eerst door een bouwplaats voor een nieuwe snelweg. Dan gaat het weer langzaam omlaag. Iets van de route vinden we nog een cafeetje voor weer een welkome stop. De etappe van vandaag voelt zwaar. Misschien toch weer die hoge luchtvochtigheid, daar hadden we vorige keer ook last van!

Het is nog ongeveer een uurtje naar Pontevedra. Na de pauze moet dat weer lukken! We passeren nog een klein oud kerkje, waar we ook een stempel kunnen halen. Iets verder hebben we de keuze tussen een route langs de weg of langs de rivier. Geen moeilijke keuze! Het loopt prachtig langs het water. Hier krijgen we wel weer wat energie van!

Al snel lopen we Pontevedra binnen. Pontevedra is een grotere historische stad langs de oude pelgrimsroute naar Santiago. Op het eerste zicht een leuke stad, met een bijzondere kerk waarvan het grondplan een schelp is. We brengen onze bagage naar het hotel. We hebben best weer een mooie kamer! Eerst maar douchen om al het zweet er af te wassen.

Weer opgefrist drinken we wat op een terrasje. De nootjes die we erbij krijgen trekken echter zo veel duiven (die serieus de nootjes uit het bakje eten op de tafel voor je en bijna jouw drankjes omver gooien) dat we die maar snel terug geven.

We bezoeken de bijzondere kerk, doen boodschappen en gaan dan op zoek naar een restaurant om wat te eten. Je zou denken: grote stad, restaurants genoeg! Maar niet als je om half zeven iets anders wilt eten dan gebak en ijs. Iedereen zit aan de koffie! We kunnen niks vinden waar de keuken al open is! Dan moeten we nog zeker anderhalf uur wachten! Maar wij zijn moe en willen graag naar bed! Dus wordt het pizza op de kamer. Ook gezellig, maar met zo veel restaurants om ons heen in een grote stad hadden we ons iets anders voorgesteld 😢

De avond eindigt met een huilende baby in de kamer naast ons. Om het af te maken 🙄