Etappe 11 O Porrinho – Redondela

Etappe 11 O Porrinho – Redondela

Vandaag staat er een ‘berg’ op het programma. 250 meter hoog. Gelukkig is de etappe niet zo lang en hebben we geen haast. In de ochtend regent het nog flink. Helaas moeten we om 10 uur van de kamer, als het net heel hard regent. Een uurtje later en de regen is zo goed als voorbij. Maar goed, met poncho dan maar de bui in.

We lopen al snel de stad uit en over landelijke weggetjes. Na een klein uurtje begint de ‘klim’. Voorlopig loopt het vrij eenvoudig omhoog en is het niet al te steil. Esthers knie doet het gelukkig weer, en met stok gaat het prima. De omgeving is prachtig!

De regen is gelukkig opgehouden en de poncho kan uit! Als we een pauze hebben in het cafeetje van een albergue, ongeveer halverwege de klim, komt zelfs de zon door.

Het is druk met pelgrims. We tellen er zo al een stuk of tien! Voor deze vakantie een record. Velen starten in Tui, want dan heb je net genoeg kilometers gelopen (100) om je oorkonde te krijgen. Vandaag passeerden we de ‘100 kilometer steen’! Alleen geldt deze niet voor ons, want we maken nog een extra lus.

Na de pauze gaat het wat steiler omhoog, maar nog steeds goed te doen. En uiteindelijk is het natuurlijk niet zo heel hoog, en hebben we snel de top bereikt. Gelukkig zit daar ook een cafeetje voor een welverdiend drankje!

We lopen nog een klein stuk redelijk vlak, langs een ‘mijlpaal’ van de Romeinen. Dan gaat het ineens flink steil omlaag. Dit is lastiger dan omhoog! Maar zo zijn we wel snel beneden. Na de ergste daling hebben we nog een snelle lunchpauze, om weer vol energie de laatste kilometers naar Redondela te lopen.

In Redondela slapen we in een appartement. We kunnen het eerst niet zo goed vinden, en vervolgens is er niemand. Een telefoontje naar de eigenaar lost het op, en een kwartiertje later hebben we ons eigen ‘huisje’ in Redondela.

De zon schijnt nog, maar de meeste terrassen zijn nog dicht. Als we een plekje in de zon hebben gevonden, komt al snel de bewolking ervoor en koelt het af. Dan maar boodschappen doen en in onze eigen keuken wat koken! Vanavond rustig aan, want dat wandelen maakt toch best moe!