Etappe 7 Vila Praia de Ancora – Vila Nova de Cerveira

Etappe 7 Vila Praia de Ancora – Vila Nova de Cerveira

Zoals voorspeld worden we wakker met een donkere wolkenlucht. De voorspelling is de hele dag ‘iets van regen’. Net niet genoeg om een poncho voor aan te trekken, maar uiteindelijk wordt je er wel nat van. We pakken de rugzak dus maar in met een regenhoes en houden de paraplu bij de hand. Vooralsnog lijkt het droog.

Zodra we echter op weg willen gaan, barst er een bui los. We wachten heel even en gaan dan toch maar met paraplu van start.

We lopen voor het laatst langs de kust. De regen is gestopt en we hebben er zin in. Door de regen heeft Esther geen last van allergie, wat dan weer een voordeel is. Opnieuw een mooi pad, met onderweg nog een ‘pelgrimsmonument’ van stenen. In de verte zien we Spanje al liggen. 

We kiezen voor de route door het bos naar Caminha. Deze is iets langer, maar wel mooier. We komen uit bij de rivier de Minho, die hier uitmondt in zee. De rivier vormt de grens tussen Spanje en Portugal. Inmiddels regent het weer. 

In Caminha stoppen we voor een kop koffie bij een pastelleria, een combinatie tussen een bakker en een koffietentje. Binnen zit het helemaal vol, dus blijven we met onze grote tassen maar buiten zitten onder de paracol. De temperatuur is op zich prima. Als de koffie op is, is het ook gestopt met regenen.

We volgen de rivier. Eerst nog door wat mooie dorpjes, en dan door het park langs het water. Op een klein stuk na, waarschijnlijk privé terrein, lopen we de rest van de tijd langs het water. We lunchen op een van de mooie picknick plekken. De route is eenvoudig te volgen. Onderweg lopen we nog even op met een andere pelgrim die we vandaag al vaker tegen kwamen. Al kletsend zijn we eerder dan verwacht op onze bestemming.

We vinden een leuk restaurant waar we lunchen met wat hapjes. Het restaurant zit vol en Portugezen kunnen ook best luidruchtig zijn. Maar de sfeer is goed.

Na de lunch is onze slaapplek vlakbij. We slapen in de jeugdherberg, die ook prima tweepersoonskamers heeft. Helaas is de kamer nog niet klaar. We gaan dus eerst wat boodschappen doen. Voor het eerst een echt grote supermarkt waar ik weer wat glutenvrije snacks kan inslaan! Voor vanavond nemen we een kant en klaar salade voor op de kamer mee. Vandaag is Formule 1 en dan kan Dim kijken en ik mijn achterstand met het verslag inhalen!

Uiteindelijk viel het slechte weer mee. Hopelijk is dat de komende dagen ook zo.