Etappe 4 Agucadoura – Marinhas

Etappe 4 Agucadoura – Marinhas

Het is weer een strak blauwe hemel als we rond half tien vertrekken. We hebben goed geslapen. Er waren wel andere pelgrims in de herberg, maar die waren waarschijnlijk al eerder weg. Wij hebben niemand gezien. 

We stoppen nog even bij de supermarkt voor wat fruit en krachtvoer voor onderweg, en dan gaan we de houten paden weer op. Al snel krijgen we gezelschap van twee honden, die ons enthousiast blijven volgen en steeds op ons wachten.

We verlaten het strand en de duinen en lopen door mooi duinbos. Nog steeds over de houten paden, terwijl er een prima weg naast loopt. Ik denk dat ze niet willen dat wij ‘pelgrims’ gaan ronddwalen. Nu moeten we netjes binnen het hekje blijven 😂

We lopen nu door landelijk gebied, wat mij wel meer het Camino-gevoel geeft dan langs de kust. Maar allebei heeft z’n charme. We hebben deze route juist gekozen voor de afwisseling!

In het dorpje Apulia houden we een pauze bij de kerk. We hebben nog steeds een hond bij ons. De ander zijn we onderweg kwijt geraakt. Hij gaat braaf liggen wachten tot we verder lopen. We voelen ons wat schuldig, want hij loopt al ruim een uur mee. Geen idee of ie straks nog terug komt. Hij lijkt echter de weg te weten, dus hopen we maar dat het goed gaat. Als een andere pelgrim voorbij loopt, gaat ie daar achteraan. Wij zitten blijkbaar te lang stil 😁

Na Apulia lijken de houten paden definitief op, en gaan we verder over landelijke weggetjes. Weg van de kust is het in de zon en zonder een zeewindje behoorlijk warm. Het eucalyptus bosje waar we een stuk doorheen lopen is dan ook een fijne afwisseling.

We steken een rivier over en zijn dan al in Esposende. Dat is al bijna op onze bestemming, en we zijn pas drie uur te vroeg om in te checken. We nemen dus maar een lange pauze met wat eten en drinken.

Dan lopen we een stukje door met nog een toiletstop bij een ander restaurantje. Nog een stukje verder nog een laatste stop in een cafeetje, en dan vinden we het wel goed. Iets te vroeg, maar we kunnen gelukkig wel al inchecken. We hebben vandaag een ‘vakantiehuisje’ met keuken en tuintje. Heerlijk om nog even buiten in de zon te zitten en weer een keer ons eigen eten te koken! Heel spannend is het niet, rijst en een blik bonen, maar wel lekker! Nu nog even douchen en dan zit ook deze wandeldag er al weer op.