Naar Porto

Naar Porto

Al om 9.00 vertrekken we naar het vliegveld. Eindelijk is het zover! Na twee jaar uitstel gaan we de Camino Portugues lopen!

We starten in Porto en vlogen vandaag vanuit Eindhoven daar heen. Het is maar twee uur vliegen, maar met al het wachten en reizen en de metro voelt het toch als een aardige wereldreis.

In Porto hebben we ons appartement midden in het oude centrum snel gevonden. Het is een ruime kamer met keukentje, eettafel, een bed en een badkamer. Prima voor een paar dagen Porto.

Het is nog vroeg (in Porto is het een uur eerder dan in Nederland, dus was het eigenlijk maar een uur vliegen), en besluiten even bij de rivier te kijken. Het is hier momenteel tien graden en het regent. Ongeveer het slechtste weer sinds weken in Porto. Toch zien we al de charme van de stad.

In de zeer toeristische restaurantjes op de kade van de Douro rivier drinken we (eigenlijk alleen Esther) natuurlijk Port. Langzaam landen we ook geestelijk wat meer in Portugal. Het is allemaal nog even wennen. Aan de overkant van deceiver zitten alle porthuizen. Ik weet eigenlijk erg weinig van Port en herken alleen Sandeman.

In een supermarktje halen we boodschappen voor het ontbijt. Daarna zoeken we een restaurant op. In het appartement ligt een lijstje met aanbevelingen waarvan we er eentje uitpikken. We kunnen zonder reservering terecht, als we maar voor acht uur weg zijn. Voor ons geen probleem. Wij zijn gewend om eerder op de avond te eten. Het eten is eenvoudig, maar erg lekker. Een mooie afsluiter van onze eerste vakantiedag. We lopen nog even naar het water om de ‘beroemde’ brug verlicht te zien, en gaan daarna ons bed in.

De reis en de indrukken hebben ons moe gemaakt. Morgen gaan we de stad wat meer verkennen!