Grenslandpad – Stramproy naar huis 14 km

Grenslandpad – Stramproy naar huis 14 km

De laatste dag van ons avontuur op het Grenslandpad en van onze wandeling van oud naar nieuw; van Rotterdam naar huis. De weersvoorspellingen beloven de hele dag regen. We zien er tegenop om zo de vakantie te moeten eindigen.

Na een prima ontbijt en wat tips van eigenaresse van de B&B voor onze toekomstige appeloogst gaan we op pad. Het is droog en we voelen zelfs een flauw zonnetje! Alle kilometers die we droog kunnen afleggen zijn vandaag meegenomen, dus we gaan snel op pad.

We lopen al door bekend terrein, want hier in de buurt gaan we vaak wandelen. Toch zien we weer stukken waar we niet eerder waren. Door bos en akkers lopen we naar Stramproy.

In Stramproy wordt het snel donker en we besluiten even te schuilen in het café. Ook hier zijn we vele keren langs gereden, maar nog nooit geweest. Leuk dus om nu wat daar te drinken. De verwachte bui blijft uit, en met slecht enkele druppels lopen we verder. 

Het Grenslandpad loopt vanaf hier door naar Molenbeersel in België, om dan via Neeritter en Ittervoort naar Thorn te lopen. Ons plan was om de route nog een stuk te volgen en dan richting huis af te buigen, maar met de huidige weersvoorspelling kiezen we voor een kortere optie.

In Stramproy verlaten we het Grenslandpad. De laatste etappe halen we bij mooi weer nog wel eens in. We lopen nu door de akkers richting de Uffelse Molen, onze ‘nieuwe’ stamkroeg. Zo is de cirkel rond. Begonnen bij onze oude stamkroeg en ons oude huis, en eindigen in de nieuwe stamkroeg en het nieuwe huis!

De regen lijkt nu door te zetten, dus we trekken onze poncho’s aan. Maar na een kort buitje houdt het weer op en kunnen ze weer uit. Het is namelijk nog steeds best warm om te lopen, zeker met poncho!

Aangekomen bij de Uffelse Molen wacht ons een verrassing: Maureen en Roel verwelkomen ons thuis met vlaggetjes en biertje!


Tijdens ons ‘welkomthuisfeestje’ gaat het dan toch stortregenen. Zijn wij blij dat we er zijn en nu binnen zitten! Als de regen wat ophoudt lopen we het laatste stukje naar huis. Het was een mooie ervaring om onze verhuizing naar Limburg op deze manier te beleven. Door langzaam de stad achter je te laten en de natuur en de cultuur te zien veranderen. We realiseren ons dat dit nu toch echt ons thuis is geworden. Het was een mooie reis.

Thuis ligt de zomerkleding nog op de stoel. Het was niet alleen een reis van oud naar nieuw, maar in een week tijd zijn we ook van zomer naar herfst gegaan. We vertrokken met bijna 30 graden, en komen terug met storm en regen. In een week tijd hebben we meer regen gehad dan afgelopen jaar, maar ook veel zon en warmte. Een echte ‘overgangsreis’ dus.

Nu weer thuis en ook dat is goed!