Grenslandpad – Hamont naar Stramproy 24 km

Grenslandpad – Hamont naar Stramproy 24 km

Het ontbijt in Hamont is als de kamer: heel erg goed. We houden weer over wat we meenemen voor onderweg. Als we de route volgen komen we vandaag geen enkel restaurantje tegen. Bovendien kunnen we pas vanaf vijf uur inchecken. We zullen dus iets moeten verzinnen als we die tijd willen aanhouden, want we zijn er anders veel te vroeg.

Als eerste wachten we tot de regen gestopt is. Rond tien uur lopen we vrij snel weer terug naar de route. Door de akkers lopen we vervolgens naar het kanaal tussen Bocholt en Herentals. Het is prachtig weer, maar rond een uur of één wordt er weer regen voorspeld. Voorlopig is het gelukkig nog heerlijk wandelweer.

Na het kanaal lopen we naar de Lozerheide, wat alleen geen heide is maar bos. Een mooie omgeving, waar we nog niet eerder waren geweest. We pauzeren op een bankje in de zon.

Vervolgens lopen we via een ander kanaal Nederlands Limburg binnen. Inmiddels is het gaan regenen. Het gaat toch weer even erg hard, dus we schuilen onder/achter een boom, voordat we langs het kanaal verder gaan.

Het blijft het komende uur af en aan steeds regenen als we door de bossen bij Weert lopen.

Omdat we veel te vroeg zijn besluiten we te gaan lunchen bij de dichtstbijzijnde horecagelegenheid: de golfclub. Over het algemeen zijn we geen fan van golfclubrestaurants, maar we geven ze toch een kans. De locatie is mooi, het eten prima, maar niet echt ons ding. Hier gaan we zeker niet nog twee uur zitten!

We besluiten verder om te lopen naar de Schuttershoeve. Een restaurant wat we al kennen en erg gezellig vonden. Voor de afstand naar ons overnachtingsadres maakt het niet uit, en we zijn toch al van de route. Inmiddels is de lucht weer strak blauw. En we zitten nog een uurtje heerlijk op het terras!

Dan nog het laatste half uurtje naar de B&B. De route loopt weer door het bos en door akkers. Helaas komt de volgende regenwolk er weer aan, maar op wat spetters na mist deze ons gelukkig. De rest van de avond blijven we in de B&B. Geen zin om weer een half uur ergens heen te lopen. Morgen dan onze laatste etappe!