Grenslandpad – Westerhoven naar Hamont 24 km

Grenslandpad – Westerhoven naar Hamont 24 km

De rustige avond was even prettig. We hebben goed geslapen en krijgen vanochtend een goed ontbijt. We hebben te veel, dus als echte Hollanders pakken we wat we over hebben in voor later.

Het regent buiten, dus we wachten nog heel even totdat deze bui voorbij is. Even later lopen we in de zon weer door het bos. De route gaat door een prachtig bos en heidegebied, met een groot ven.


Daarna lopen we een klein stukje langs de Dommel, om dan via mooie pittoreske dorpjes richting de abdij van Achelse Kluis te lopen. Ons plan is om daar wat uitgebreider te stoppen en te lunchen, zodat we ook vanavond niet meer weg hoeven.

Als het goed is komen we rond een uur aan, precies op tijd om een regenbui te ontwijken. We lopen dus snel door als we langs een ander restaurantje komen. Wel wordt het al aardig donker en trekken we alvast onze poncho’s aan. Nog geen 50 meter verder barst een hagelbui met onweer en windstoten los. Binnen twee tellen zijn we doorweekt. Die hadden we niet echt verwacht. Terug naar het restaurantje nu we toch al nat zijn voelt wat stom. We lopen dus door. De bui wordt minder, en we lopen weer meer beschut in het bos, maar tot de Achelse Kluis blijft het regenen.

Sinds vandaag staat het winterbier op de tap. Iets eerder dan gepland, omdat het andere bat leeg was. Met het herfstige weer buiten smaakt het ons echter prima. We pauzeren wat langer en lunchen voor ons doen uitgebreid. Als we verder lopen schijnt de zon weer. Alleen onze natte voeten herinneren ons aan de bui.

Het is nog ongeveer twee uur lopen naar ons logeeradres. Voornamelijk weer door het bos. Helaas blijft het niet droog, maar het blijft bij afwisselend druppelen en weer zon. 

Aangekomen bij de B&B blijkt het een enorm huis te zijn. Met vier kamers boven en een suite beneden. Een gedeelde woonkamer en enorme keuken/serre en tuin maken het compleet. We zijn de enige gasten vandaag hebben alles voor onszelf. Bovendien krijgen we een upgrade naar de suite, waarvan de badkamer nog groter is dan de suite zelf. We hebben een sauna, een ligbad, een dubbele douche en wasbak en een chaise longe,bankje en zitje in de badkamer. Dit hadden we niet verwacht!

De zon schijnt inmiddels weer even en we drinken nog wat in de tuin. Dan gaan we onze spieren opwarmen in de sauna, en dromen over een sauna in de tuin. Wie weet!?

We hebben niet echt honger en geen zin in een restaurant, dus komen de overgebleven ontbijtbroodjes goed van pas. Na het eten ga ik ook nog even in bad (omdat het kan) voordat we gaan slapen. Nog maar een adresje te gaan morgen, maar dat kan natuurlijk nooit hier tegenop!