Grenslandpad – Witrijt naar Westerhoven 24 km

Grenslandpad – Witrijt naar Westerhoven 24 km

Om stipt negen uur wordt ons ontbijt gebracht. Het is droog en we besluiten het buiten op te eten.

Na het ontbijt lopen we vanaf de camping zo het bos in en het Grenslandpad op. Dit keer dus niks aanlopen of afsnijden!

Het eerste stukjes prachtig en gaat door bos en heide. We lopen over een spannend paadje met aan de ene kant heide en aan de andere kant vennen. Op dit moment staat het allemaal droog, maar de begroeiing verraadt dat het normaal nat is. 

Als we het bos uitlopen en richting Eersel gaan, moeten we even door wat woonwijken heen ploeteren, maar het centrum is gezellig met een plein met terrasjes. We gaan snel bij het eerste terras onder een parasol zitten, want er komt een ( niet voorspelde) bui aan. We hebben wel weer mazzel dat we net in het dorp zijn!

In Eersel doen we gelijk wat boodschappen, want vanavond willen we zelf koken. Een week friet eten gaat toch tegen staan ðŸ˜‰

Na de pauze volgt een wat minder leuk stuk langs de weg. Even later gevolgd door nog een stuk. We zitten duidelijk in ‘overgangsgebied’ van het ene bos naar het andere. De regen is al even opgehouden en inmiddels komt de zon wat door en wordt het zelfs warm. De jassen kunnen uit!

We besluiten de route even te verlaten om in Riethoven wat te gaan drinken. De route loopt hier vast heel mooi omheen, maar wij zijn weer even toe aan een pauze.

Vanuit Riethoven kunnen we kiezen voor de route door het bos van vijf kilometer, of een stukje langs de weg en dan is het drie kilometer. We kiezen voor het laatste en rond vijf uur zijn we bij onze B&B.

Het is een mooie ruimte, met een minibar en klein keukentje. Echter is er geen kookplaat, terwijl we die op basis van de beschrijving wel hadden verwacht. We balen allebei een beetje, want we hadden ons verheugd op ‘eigen gemaakte’ Chili. Er is echter wel een magnetron. Even googelen leert ons dat je gehakt ook in de magnetron kan klaar maken. Met wat improviseren weten we zo toch een aardige maaltijd te maken!

Vanavond dus weer even rustig aan. Morgen komen we op voor ons bekend terrein. We naderen langzaam Haler!