Grenslandpad – Reusel naar Witrijt 24 km

Grenslandpad – Reusel naar Witrijt 24 km

Als we in de ochtend de gordijnen opendoen is het een grauwe boel buiten. Een blik op de weerapp maakt ons niet echt blij: de hele dag wordt regen voorspeld! We draaien ons nog maar eens om.

Na een uitgebreid ontbijt gaan we toch maar op pad. Poncho’s aan, verstand op nul en lopen. We hebben in ieder geval weer meer energie dan gisteren, dus het gaat wat dat betreft gemakkelijker.

Na een uurtje lopen is alles onder de poncho ook klam en nat. Niet heel erg prettig, dus bij een afdakje trekken we lange mouwen aan, zodat we niet de hele tijd aan onze poncho vastkleven.

De route gaat door akkervelden, maar we lopen steeds redelijk beschut door bosjes die de landerijen scheiden.

Het constant lopen in de regen is niet prettig. De hele tijd herrie op je capuchon en je krijgt een soort tunnelvisie, doordat je niet om je heen kunt kijken met de capuchon op. Best vermoeiend dus. We stoppen heel even bij een overdekt bankje. De omgeving  is prachtig nu we even de tijd krijgen om ernaar te kijken. Het bos is in ieder geval blij met de regen en lijkt ineens weer extra groen!

Na de stop volgen we een tijd een kanaal, om vervolgens door het bos naar de abdij van Postel te lopen. Inmiddels soppen we in onze schoenen. Zoveel water gaat een keertje mis! In Postel kunnen we in ieder geval even binnen pauzeren! Een warme kop soep en een Postels biertje zorgt ervoor dat we er weer even tegen kunnen. 

Omdat het buiten steeds harder gaat regenen blijven we nog even zitten. Dat was een goed idee. Als we onze natte poncho’s weer aantrekken is het zowaar bijna droog. De capuchon kan af. In ieder geval tot de volgende pitstop. Vandaag hebben we gelukkig ‘veel’ restaurantjes onderweg waar we even kunnen schuilen.

Aangezien de regen is gestopt worden langzaam ook onze broek en poncho droog, en komen wij ook weer een beetje bij. De volgende pitstop is in een soort thema-restaurant dat in de Efteling niet zou misstaan. Compleet met bewegende decors en thema-wc’s. We hebben weer geluk, want als we binnen zitten gaat het weer harder regenen. Als we vertrekken is het gelukkig weer zo goed als droog.

Door de vele langere stops schieten we nog niet zo op. Bovendien zijn we wel klaar met de regen en nattigheid en willen we douchen en droge sokken aan! We snijden dus maar weer een stukje af, waardoor we binnen een half uurtje bij onze B&B zijn.

De B&B blijkt een heel eigen huisje te zijn. Mooi gelegen in een ‘natuurtuin’. Snel alle natte spullen uit. We besluiten eerst wat te gaan eten in het bijbehorende restaurant. Het was de beste maaltijd deze vakantie!

Alle natte spullen hangen verspreid door het huisje. Hopelijk zijn onze schoenen morgen weer droog (ik betwijfel het). Al met al was het een leuke dag. De regen was vervelend, maar toch ook weer minder dan verwacht, want de laatste uren was het droog. Nu lekker slapen en morgen hopelijk weer een klein zonnetje!