Grenslandpad – Poppel naar Reusel 22 km

Grenslandpad – Poppel naar Reusel 22 km

Na een goede nacht, de bedden lagen beter dan verwacht, zijn we rond negen uur wel klaar om te vertrekken. Eigenlijk wat vroeg, maar dan kunnen we onderweg rustig aan doen. En dat was vandaag wel nodig, want het was broeierig warm. En dat is dan weer zwaar lopen en erg vermoeiend.

De route was weer mooi. We lopen door bos en heide, afgewisseld met stukjes landbouwgrond. Op de landbouwgrond wordt druk gewerkt met hele grote machines. Meerdere keren moesten we van het pad af om er eentje voorbij te laten, want ze namen de hele bosweg in beslag. Bovendien veranderden ze de zandweg in diepe banden sporen, wat helemaal niet lekker liep.

Het eerste deel van route zijn er ook nergens bankjes. We pauzeren na een tijdje zoeken dan maar op een slagboom. Nog niet helemaal uitgerust, maar wel weer wat afgekoeld lopen we verder.

We verlaten nu het landbouwgebied en lopen door bos en heidevelden. Een prachtig stuk weer. Ook zijn er nu weer volop bankjes, waar we dankbaar gebruik van maken. Het kost ons vandaag een hoop energie!

Aan het eind hebben we echter een gelukje. De ‘aanloop route’ naar het hotel snijdt zo maar bijna drie kilometer af van de route! En deze loopt ook nog eens langs een mooi ven met veel vogels!

Na een verfrissende douche gaan we boodschappen doen. Dat is weer twee kilometer naar Reusel, dus onderweg pauzeren we bij café/restaurant de Klok. We bestuderen de kaarten voor de volgende dagen, en besluiten dat we niet direct boodschappen hoeven te doen. Dat scheelt dus weer een paar kilometer heen en terug naar Reusel!

We blijven dus gezellig bij de Klok zitten voor het avondeten. We krijgen een drie gangen diner voor 18,50. En het is nog lekker ook!

Nu nog even relaxen op de hotelkamer en waarschijnlijk vroeg slapen. Het was een mooie maar vermoeiende dag. Morgen koelt het wat af en hebben we hopelijk weer wat meer energie!