Grenslandpad – Alphen naar Poppel 24 km

Grenslandpad – Alphen naar Poppel 24 km

We hebben prima geslapen in onze hut. We lopen vanaf de camping zo weer de bossen in! De dauw ligt op het gras en op de spinnenwebben, die door de zon weer prachtig verlicht worden. Een bijzonder gezicht.

We maken nog even een ‘uitstapje’ via het centrum van Alphen. Er is een leuk terras, maar we zijn net op weg en het is maandagochtend, dus nog niet open. Na Alphen volgt nog een stuk door de velden. Het is nog niet zo laat, maar de zon brandt al aardig.

Gelukkig duiken we bij landgoed de Hoevens de bossen weer in. Het is dan ook tijd voor de eerste pauze. Op een bankje onder een boom met uitzicht op een (redelijk uitgebloeide) bloemen weide koelen we weer even af. 

Daarna blijven we prachtig door het bos lopen. Het is er enorm stil en we komen bijna niemand tegen. Als we net gaan uitkijken naar een volgende pauze plek komen we langs klooster Nieuwkerk, met een terras dat open is. Dat slaan we natuurlijk niet over. We blijven best een tijdje zitten voordat we het laatste stuk aanvangen.

Eerst een lange weg door het bos. Daarna volgt we een prachtig stuk langs een beekje.

Het lijkt of we er nu bijna zijn. Aan het eind van de weg ligt onze bestemming voor vandaag. Alleen is de weg lang en onbeschut in de zon. Dat is dus nog even afzien!


We hebben weer een eenvoudige trekkershut op een camping die vooral bestaat uit vast plekken. Binnendoor naar de receptie lopen kost al een kwartier!

Net buiten de camping is een restaurantje waar we eindelijk weer ‘normaal’ kunnen eten. Dat is er de afgelopen dagen bij ingeschoten. We zitten nog de hele avond in ons t-shirt in de zon. Na de regen nu in ieder geval volop zon. Ook terug bij ons hutje genieten we buiten van het uitzicht op de velden en de ondergaande zon. Het was vandaag een mooie etappe!