Grenslandpad – Breda naar Alphen 24 km

Grenslandpad – Breda naar Alphen 24 km

We slapen vandaag wat uit! Om negen uur hebben we een ontbijt gereserveerd. Even onszelf verwennen. En het was een heerlijk ontbijtje! Met een croissantje, gekookt ei, verse jus d’orange en yoghurt met vruchten.

Na het ontbijt vertrekken we rustig. Heel erg fit voelen we ons niet vandaag ðŸ˜‰ We lopen langs de singel tot we de route die vanuit het centrum komt passeren. Hier pakken we de onze eerste echte etappe van het Grenslandpad op. In de gids is het echter ook nog een ‘aanloop route’ of meer een vertakking van de route naar Breda. We zetten de navigatie aan, maar die lijkt niet echt te kloppen. Steeds net te laat vertelt deze waar we heen moeten, alleen dan omgekeerd. Links is rechts en rechts is links. Dan bedenken we dat we de route in omgekeerde richting afleggen. Blijkbaar snapt de app dat niet. Dan maar zonder geluid en af en toe checken of we nog goed gaan. We lopen door de gezellige wijk Ginneken de stad uit, en al snel door een natuurgebied. De route aanduiding lijkt ook meer gericht op de tegenovergestelde richting, dus af en toe is het even zoeken.

We lopen door Ulvenhout en daarna duiken we gelijk de bossen in. Waar we de rest van de dag niet meer uitkomen.

Gisteravond kwamen we er achter dat de route wat langer was dan gepland. Ik was een kaartje uit het boekje vergeten mee te nemen, waardoor de route ‘ineens’ bijna 8 km langer werd. Maar gelukkig zou het een korte dag zijn, waardoor het totaal op 24 km uit komt. We hebben alle tijd, want we kunnen pas vanaf vier uur inchecken.

Na ongeveer 13 km bereiken we de doorlopende route van het Grenslandpad. Vanaf lopen we ‘in de goede richting’ en wordt de weg bewijzing hopelijk ook beter.

Aan de rand van de bossen en een verwilderde weide pauzeren we. We hebben dan nog 11 km te gaan. Het is prachtig weer, en eigenlijk al weer warm om te lopen. In de schaduw van de bossen is het echter heerlijk! Toch besluiten we aan het eind een stukje af te snijden, waardoor we 2 km winnen. Voor vandaag vinden we het genoeg. Dim heeft nog een kwalificatie en een race te kijken, en ik ben ook wel toe aan een avondje rust. De afgelopen dagen waren toch best druk en inspannend. Er zijn duidelijk nog niet gewend aan het gewicht van de rugzak, waardoor het lopen ook best vermoeiend is.

We zijn dus blij als het terras bij de camping open is en we eerst even rustig wat kunnen drinken. Helaas is het restaurant vanavond dicht. We eten dus onze ‘noodvoorraad’ aan pasta en rijst in onze trekkershut. Smaakt overigens prima. Dan lekker douchen en nog wat lezen/race kijken. Al met al een fijne dag!