Grenslandpad – Lage Zwaluwe naar Breda 24 km

Grenslandpad – Lage Zwaluwe naar Breda 24 km

‘s Nachts regent het bijna aan een stuk door. We worden er regelmatig wakker van. De Beverburcht klinkt net als een tent of caravan. Ik begin me al zorgen te maken over de wandeling van morgen. We lopen de hele dag onbeschut door polders, dus de hele dag regen is geen leuk vooruitzicht!

Als we wakker worden is het gelukkig droog. Dus we gaan vol goede moed op weg. Een eerste bui kunnen we schuilen onder een boom bij een boerderij. De boerderij hond is het er niet helemaal mee eens, maar laat ons met rust na even blaffend poolshoogte te hebben genomen.

De lucht blijft dreigend, maar het is weer droog als we door een mooi natuurgebied met wilde bloemen weides lopen. We lopen door Zonzeel, dus weet ik nu ook waar dat wegenknooppunt waar je meestal vast staat naar is vernoemd.

Er volgt een wat saai deel over rustige asfaltwegen richting Waarderburg. Langs prachtige huizen en boerderijen lopen we naar Terheijden. Dit was duidelijk een rijk stuk Brabant!

In Terheijden pauzeren we bij de Zevende Hemel; een gezellig bruin café. Tijdens de pauze valt de tweede bui van de dag. Die hebben we dus ook mooi gemist!

Hoe hard het heeft geregend zien we als we langs landweggetjes richting Breda lopen. Alles is goed nat!

In Breda moeten we nog bijna een uur door buitenwijken lopen. Rond twee uur zijn we bij ons hotel, dat iets buiten het centrum ligt. Helaas is de receptie nog dicht, dus laten we onze tassen achter en lopen de twee kilometer naar het centrum. We drinken wat op een leuk terras in een park. De zon schijnt inmiddels, hoewel er overal nog dreigende donkere wolken hangen. Terug in het hotel kunnen we even douchen en uitrusten, voordat we weer terug lopen voor het avondeten.

We lopen naar een oud brouwerij café (de Beyerd). Het restaurant is helaas vol, maar we kunnen wel in het café wat drinken. Dan maar een tapas plank als avondeten. Heel gezond hebben we nog niet gegeten deze vakantie! Het is gezellig in het café en er zijn veel ‘nieuwe’ biertjes om te proeven. We liggen dus voor ons doen ‘laat’ in bed. Morgen om negen uur pas ontbijt, dus we kunnen uitslapen!