Grenslandpad – Dordrecht naar Lage Zwaluwe

Grenslandpad – Dordrecht naar Lage Zwaluwe

Na een uitgebreid ontbijt gaan we op weg. De eerste uitdaging is om naar de andere kant van het station te komen, want de OV-kaart van Dim is verlopen en hij heeft geen nieuwe gehad van Sogeti. Dus dan maar snel samen door een poortje. We kunnen namelijk niet echt een andere spoorwegovergang vinden.

We lopen langs het spoor en de rand van de stad. Het duurt zeker een uur voordat we de bebouwde kom weer achter ons laten en het ‘eiland van Dordrecht’ in gaan. Een mooi verwilderd weide en bosgebied.

Inmiddels is het begonnen met regenen. Het kleine buitje dat de weerapp voorspelt wordt een flinke regenbui. We lopen onbeschut door de weilanden met wind tegen. De poncho’s gaan dus aan en het is even verstand op nul en doorlopen.

We houden ons verstand even op nul als we langs de A16 de Moerdijkbrug over moeten. Gelukkig is de regen even gestopt. Net lang genoeg om de brug over te lopen en een korte pauze te houden. Dit was de eerste en hopelijk laatste keer dat we deze brug over wandelen. Geen aanrader!


Het laatste stuk gaat over de dijk langs het water. Het is weer gaan regenen, maar met de wind in de rug is het niet zo vervelend.

Aangekomen in Lage Zwaluwe stoppen we voor een korte pauze in een cafeetje. Nog even opdrogen en bijkomen voor de laatste paar kilometers naar de camping.

We slapen vandaag in een ‘bever burcht’ op camping ‘In de polder’. Een grappig huisje op een mooie camping. De zon lijkt nog even door te breken, maar wint het niet van de wolken. Gelukkig zitten we weer binnen!