Grenslandpad – Rotterdam naar Dordrecht 24 km

Grenslandpad – Rotterdam naar Dordrecht 24 km

Vandaag gaat onze tocht dan echt beginnen. De eerste dagen volgen we een zelf gemaakte ‘aanloop route’ van Rotterdam naar Breda. Daar pakken we het Grenslandpad op richting Limburg. 

We vertrekken rond negen uur. We werpen nog een blik op onze oude flat, en lopen naar de Maas. Vooral tijdens Corona hebben we hier vele kilometers heen en weer gelopen langs het water. Nu nemen we dezelfde route, maar keren niet aan het einde om. We werpen nog een blik achterom en gaan de trap op naar de Brienenoordbrug.

We steken de Brienenoordbrug over en lopen door Oud IJsselmonde. Dit stuk Rotterdam kennen we eigenlijk niet. We lopen door de oude dorpskern en langs industrie. We volgen de Maas.

Na de buitenwijken van Ridderkerk verlaten we echt de bebouwde kom en volgen de Maas verder door de Ridderkerker grienden. Een mooi stuk om te lopen!

Vervolgens lopen we een stuk over een dijk omgeven door water. Aan de ene kant de Maas en aan de andere kant plassen vol met vogels.

Via een beetje verstopt paadje die heel raar onder een brug door loopt, komen we in Hendrik Ido Ambacht. Hier is het eerste restaurantje dat we vandaag tegen komen. Tijd dus voor een verdiende pauze!

Dan is het opnieuw via de bebouwde kom en een park naar Zwijndrecht. Hier nemen we het pandje naar de overkant. Je staat dan gelijk midden in het centrum van Dordrecht.

We slapen hier bij een vriend, maar die is pas rond zes uur terug uit het werk. We moeten ons dus nog even vermaken. We pakken dus een terrasje, en nog een, en Olaf komt nog even langs want die werkt in de buurt. 

Dan kunnen we eindelijk onze rugzakken afdoen en zit de eerste wandeldag er op. De rugzak is stiekem toch best zwaar, ondanks dat we geen tent of slaapzak bij ons hebben. De benen en heupen zijn wat stijf, want nog niet gewend aan het gewicht. Maar verder gaat het nog best goed. We eten pizza en gaan daarna nog wat drinken. We komen de zus en zwager van onze vriend tegen en het is nog even gezellig! Maar we zijn toch best moe, dus niet al te laat keren we ‘huiswaarts’ en duiken we het bed in.