Jacobspad: Venlo naar Roermond

Jacobspad: Venlo naar Roermond

Vol goede zin begin ik vandaag in Venlo aan weer een stukje Jacobspad. Ik vind het fijn om de blauw gele schelpen te volgen!

Ik Venlo pak ik de route op bij de Maas. De stad zelf bewaar ik voor een andere keer. De eerste anderhalf uur loop ik langs de Maas. De rivier waar ik nog niet zo lang geleden dagelijks langs liep in Rotterdam toen ik daar nog woonde. De Maas mis ik denk ik het meest, dus het was leuk deze weer even te kunnen volgen.

In Steijl verlaat ik het water. Dit dorp heeft drie enorme kloosters. Ik bezoek de kerk. Prachtig gelegen, maar te modern naar mijn smaak. De kloosters zijn nog in gebruik, en niet echt toegankelijk. Dan maar een stop voor koffie en taart.

Ik loop verder. De route maakt nu een ‘oversteek’ van de rivier naar het bos langs de grens met Duitsland. Helaas niet zo’n boeiend stuk langs een industrieterrein en over de A73. Onderweg nog wel twee mooie kapelletjes!

Aangekomen bij het bos is het weer tijd voor een pauze. Het is al half twee, maar ik ben er nog lang niet! Ik moet voor zes uur inchecken bij het hotel. Ik begin dus wat onrustig te worden. Ik had berekend tijd genoeg te hebben, gebaseerd op 27 km lopen zoals in het boekje staat. Eerst maar eens naar Swalmen. Een heeeel lang stuk rechtdoor. Wel mooi langs het bos en het loopt heerlijk.

Ik loop nog even op met twee zussen die het Pieterpad lopen dat ook hier langs komt. Het Pieterpad gaat wat meer door het bos, dus is een mooi alternatief als je niet al die tijd rechtdoor wilt lopen. De route wordt dan wel wat langer. Ik loop sneller dan de dames, dus al snel ga ik weer alleen verder.

Eenmaal aangekomen in Swalmen is het vier uur en heb ik bijna 23 km gelopen. Dat klopt dus niet helemaal met het gidsje, want Roermond is via de snelste route nog 9 km. Ik besluit af te snijden om op tijd in Roermond te zijn. Dat betekent wel 9 km langs een drukke autoweg over het fietspad.

Misschien moet ik gewoon de bus nemen ipv langs de weg te blijven lopen? De bus komt echter pas over drie kwartier, dus loop ik maar verder. Als ik een tijd later nog 3 km langs de weg en door de voorstad moet, besluit ik toch de bus te nemen. Deze komt nu over een paar minuten. Binnen tien minuten ben ik, via een omweg, bij het station en nog ruim op tijd voor het hotel!

Ik heb lekker gelopen, maar de dag voelde niet erg relaxed. Ik bedenk me dat dit boekje eigenlijk nooit klopte wat betreft de afstanden, maar dacht dat dit meestal aan mijn berekeningen lag. Blijkbaar toch niet helemaal. Maar goed, ik heb het gehaald en morgen een herkansing!