Jacobspad: Susteren naar Schimmert

Jacobspad: Susteren naar Schimmert

Het heeft de hele nacht nog geregend, maar als ik de tent open rits komt de zon door de wolken. Fijn na de regendag van gisteren. Ik pak snel in en ga op weg.

Ik moet natuurlijk eerst weer dat hele stuk door Susteren terug naar de route. Daar heb ik niet zo’n zin in. Nu zag ik gisteren dat vlak bij de camping het Pieterpad loopt. Toch eens kijken waar dat heen gaat. Het Pieterpad loopt door velden en bos naar Millen. Daar gaat het Jacobspad ook heen! Ik besluit dus een kleine omweg te nemen en het Pieterpad te volgen. Daar heb ik geen spijt van. De route is prachtig!

In het pelgrims plaatsje Millen, net over de Duitse grens, pak ik de geel/blauwe Jacobsschelpen weer op. Terug in Nederland volgt de route een beek naar het centrum van Sittard.

Sittard heeft een mooie oude binnenstad, maar toch ben ik blij als ik de velden weer in loop. De route volgt weer de beek de stad uit. Ze zijn de hele beek aan het ‘restaureren’, waardoor ik moet omlopen door de bebouwde kom. Jammer, maar het wordt vast heel mooi!

Ook buiten de stad blijf ik de beek volgen. De route is prachtig! Vlak na Geleen gaat het voor het eerst serieus omhoog naar de Danikerberg. Boven aangekomen is het tijd voor een korte pauze. Het klimmen ging best gemakkelijk. Dat valt dus weer mee.

Als ik aan de andere kant het bos uit kom bevind ik me ineens in een ander land. Glooiende heuvels en holle wegen strekken zich voor me uit! Dat geeft een wandelaar weer energie! Dat is ook nodig, want ik moet nog een stuk. Mijn afstandsberekening klopt geloof ik niet helemaal. Het lopen gaat op zich prima, alleen mijn benen protesteren heftig tegen het extra gewicht van de rugzak. De bebouwde kom van Spaubeek en de A2 passeren kosten dan ook veel energie.

Na Spaubeek gaat het weer omhoog over een holle weg. Ik besluit een stukje af te snijden naar de camping. Na bijna 28 km op de teller heb ik geen zin om de route te volgen en er nog meer aan toe te voegen. Ik kies de kortste weg! Dit keer geen verrassingen bij het afsnijden en al snel staat mijn tentje! 30 km vandaag! Iets meer dan gepland, maar ik heb het weer gehaald. Mijn benen zijn er minder blij mee. Die moet ik nog een beetje trainen als ik in het najaar een langere tocht wil lopen met rugzak!