Jacobspad in Limburg

Jacobspad in Limburg

Vandaag begin ik aan mijn mini pelgrimstocht over een deel van het Jacobspad van Thorn naar Maastricht. Ik start vanuit huis, zodat ik ook gelijk mijn nieuwe woonomgeving kan ontdekken. Vlakbij loopt het Pelgrimspad, dat ik oppik bij de Jacobuskerk in Hunsel. De kerk heeft een prachtig beeld van Jacobus als pelgrim. Er ligt een stempel voor het pelgrimspadpoort, maar dat heb ik deze keer niet en het boekje waar ik hem in wil zetten zit in onder in mijn tas. Ik loop er later nog wel eens langs 😉

De tuin van de kerk is pas geleden helemaal ingericht met Jacobsschelp, bankjes en een ‘Camino bordje’. Vanaf hier is het nog 2300 km naar Santiago. Wat zou ik graag doorlopen! Maar dat moet nog even wachten tot alles weer ‘normaal’ is. Voor dit weekend is het plan om Maastricht te bereiken.

Na de kerk loop ik door de velden richting Ittervoort. Het waait flink vandaag en met wind tegen is het lopen met de rugzak best zwaar. Ik ga kamperen, dus heb ik de volle bepakking bij me. Door de wind veranderen de droge klei/zand akkers waar de asperges stonden in zandverstuivingen. Sommige stukken loop ik maar even met mijn ogen dicht, wat nog best goed gaat!

Na Ittervoort gaat het pad een bosje in en wordt een smal pad langs een natuurgebied met vennetjes. Het voelt al gelijk als vakantie, en ik ben nog maar een uurtje van huis! Het smalle pad ligt ‘verdiept’, waardoor je spectaculaire wortels ziet van de hoger gelegen bomen.

Na dit mooie stukje door het natuurgebied komt Thorn in de verte al in zicht. Een mooi slingerend pad leidt naar de witte straatjes van het stadje. Ik ben hier vaker geweest, maar blijf het een bijzondere plek vinden. Ik dwaal wat door de witte straat rondom de grote kerk. Het is hier alsof de tijd heeft stil gestaan. De geschiedenis is hier nog voelbaar. Het centrum van Thorn is niet groot. De kerk en het museum zijn nog dicht, dus ook daarvoor moet ik later nog maar eens terug.

De terrasjes zijn wel weer open en vanwege het weer nog niet druk. Ik geniet dus nog even van de zon met een La Chouffe en een stuk vlaai. Dat is best een goede combinatie 😉 Wie weet of de zon dit weekend nog terug komt, de voorspellingen zijn niet best. Dus nu het er kan er maar even van profiteren!

Ik slaap in een klein gemoedelijke B&B in een achterstraatje in Thorn. Een prima kamer en de eigenaren willen ook wel wat te eten voor me maken. Dat is fijn, dan hoef ik niet meer weg! Daarna drink ik nog wat op het binnenplaatsje.

Na slechts een paar uurtjes lopen is de werkweek en de drukke dag van vandaag al vergeten en ben ik echt op ‘vakantie’. Wat lopen al niet voor je kan doen!