Oude Bildtzijl – St. Jacobiparochie – Wier

Oude Bildtzijl – St. Jacobiparochie – Wier

‘s Nachts stormt en regent het. Als dat maar goed gaat morgen! We hebben, op een of twee dagen na, enorm veel geluk gehad met het weer. Buien vielen meestal verderop, en niet bij ons.

Tijdens het ontbijt valt er nog een stevige bui. We vertrekken met lichte regen, maar achter de wolken wordt het al licht. Even later lopen we in de zon richting de Waddenkust. Ongeveer twee kilometer, en dan lopen we de dijk op. De wind is gedraaid naar Noord West, wat betekent dat we die het grootste deel van de dag tegen hebben.

Het wordt in de verte enorm donker, dus uit voorzorg gaat alle regenkleding aan. De bui mist ons gelukkig, we krijgen nog een staartje mee. Daarna lopen we weer in de zon over de dijk. In de verte de Waddenzee. Het is laag water en we kijken tegen weilanden en de slikken aan.

Het lopen gaat goed, maar de constante tegenwind maakt het wel vermoeiend. Onderweg komen we niemand tegen, behalve koeien en schapen. Voor we het weten komen we in Zwarte Haan, het Finisterre van de Wadden. Finisterre betekent eigenlijk het einde van de wereld, maar hier in Friesland hebben ze het liever over het begin. Als je van hier naar Santiago loopt zie je pas in Finisterra in Spanje de zee weer.

In het restaurant van Zwarte Haan drinken we koffie met appelgebak, als afsluiter van deze tocht. We zijn er nog niet, maar voor mij voelt het hier bij de Waddenzee als het einde. We ontvangen onze laatste stempel, waarmee de kaart ook zo goed als vol is.

We moeten echter nog tien kilometer door. Eerst naar St. Jacobiparochie en dan nog maar de camping. Het laatste stuk gaat nog over de dijk, en dan terug het land in. We lopen weer in de zon en eten op een bankje nog ons broodje dat we van het ontbijt hebben meegenomen.

Aangekomen in St. Jacobiparochie gaat het dan toch regenen. De meeste regen lijkt echter verderop te vallen. Nat, maar niet doorweekt, komen we op de camping aan. Daar heeft het echt gestortregend! Hebben we toch weer mazzel gehad!

We sluiten af in het ‘theehuis op de camping’. Een glaasje Port en stoofvlees bij het haardvuur. We kijken terug op een mooie week wandelen!