Wat vooraf ging

Wat vooraf ging

Ik denk alweer ruim 20 jaar geleden ben ik begonnen met het lopen van lange afstandswandelingen. De eerste route was het Pieterpad van Pieterburen naar de Pietersberg. Op de Pietersberg staat een bordje dat de GR5 aanduidt richting Nice. Ik nam mij voor ooit die route te gaan lopen. Jaren later begon ik met mijn vriend aan de eerste etappe. We kwamen tot aan Malmedy in Belgie. Mijn vriend haakte af, en ik maakte eerst een uitstapje naar Santiago. Na terugkeer uit Santiago vatte ik het plan op om naar Rome te lopen, in etappes. Als ik via de GR5 zou lopen, kon ik beginnen waar ik destijds was gebleven, en mijn voornemen om ooit verder te gaan op de GR5 uitvoeren. Zo gezegd, zo gedaan! Ik startte in 2013 in Belgie, en sloot na een paar dagen lopen aan bij Op Stoute Schoenen. Een organisatie die wandelreizen over de GR5 organiseert. Ik hoefde dan niet mijn tent te dragen en niet zelf voor eten te zorgen, wat mij heerlijk leek na vier maanden sjouwen met tent en eten toen ik naar Santiago liep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *