GR5 Van Salonnes naar Ribeauville – zomer 2014

GR5 Van Salonnes naar Ribeauville – zomer 2014

Bijna precies een jaar later pak ik de draad weer op in Ribeauville. Ik loop opnieuw met Op Stoute Schoenen. Veel lopers van vorige jaar doen dat ook, waardoor het een gezellig weerzien wordt! Het voelt alsof er geen jaar tussen heeft gezeten, en met gemak vervolgen we de route door Frankrijk. We lopen van Salonnes naar Assenoncourt, naar Grondrexange en naar Saint-Quirin. Dan door naar de Ferme du Blanqrupt en Rothau. Langzaam neemt het aantal hoogtemeters per dag toe en het is af en toe al aardig klimmen. Tijdens een dagje rust in Rothau bezoeken we het nabijgelegen Strassbourg, waarna het verder gaat naar Schirmeck en Le Hohwald. Van daaruit richting Barr en Scherwiller, de Refuge du Spitzenberg, om te eindigen in Ribeauville. In totaal hebben we 218 km afgelegd. De route begint met een vlakke aanloop langs meren en kanaaltjes door het land van het zout. In St.-Quirin overnachten we op een camping waar de GR5 dwars door heen loopt. Je stapt ’s morgens zo vanuit je tentje het wandelpad op. Maar dan dienen vanaf dag 4 de eerste Vogezencols zich aan, met op dag 5 de Donon met zijn hoogte van 1008 m. De inspanningen worden beloond met prachtige vergezichten en natuurlijk een heerlijk stuk bosbessentaart. Dan lopen we via de beboste Vogezen de Elzas binnen met zijn wijngaarden en pittoresque wijnstadjes. We lopen weer verder naar het zuiden en opnieuw omhoog en komen langs het indrukwekkende kasteel Haut-Koenigsbourg. De laatste dag dalen we af naar het wijn- en ooievaarsstadje Ribeauvill√©, Met een glas heerlijke Elzasser wijn sluiten we hier af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *